Το «πνιγμένο» στο πράσινο χωριό με τις κοντινές κρυστάλλινες παραλίες και τον γεροπλάτανο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το διάσημο χωριό του Πηλίου πετυχαίνει τον απόλυτο συνδυασμό βουνού και θάλασσας. Χτισμένη αμφιθεατρικά σε μια κατάφυτη πλαγιά, χαρίζει μοναδική θέα στο Αιγαίο και περιτριγυρίζεται από υπέροχες παραλίες, όρμους και κολπίσκους.

Ανέκαθεν αποτελούσε το χωριό των καλλιτεχνών και των σοφιστικέ, ενώ τα ιδιαίτερα ξενοδοχεία, οι ξενώνες και οι ονομαστές ταβέρνες της έχουν κάνει την Τσαγκαράδα ένα από τα δημοφιλέστερα χωριά στην περιοχή.

Όμορφα αρχοντικά, παραδοσιακά νεοκλασικά και πετρόχτιστα καλντερίμια, λουλουδιασμένες αυλές, αιωνόβια πλατάνια και καστανιές δημιουργούν ιδανικό σκηνικό χαλάρωσης. Το χωριό είναι αραιοχτισμένο και δίνει την εντύπωση πολλών οικισμών που ενώνονται μεταξύ τους με καλντερίμια και μονοπάτια.

Οι όμορφες εκκλησιές πάνω σε τέσσερις κεντρικές πλατείες έδωσαν το όνομα τους στις βασικές συνοικίες της Τσαγκαράδας. Η παλαιότερη είναι αυτή των Ταξιαρχών, ακολουθούν η Αγία Παρασκευή με το θεόρατο πλάτανο των χιλίων ετών και ο Άγιος Στέφανος, ενώ στο νοτιότερο σημείο απλώνεται η συνοικία της Αγίας Κυριακής. Οι λάτρεις του περπατήματος θα βρουν στην Τσαγκαράδα τον ιδανικό προορισμό.

Η πιο διάσημη διαδρομή είναι αυτή που ξεκινά από τη συνοικία της Αγίας Παρασκευής και μέσω του παλιού μονοπατιού που διασχίζει το δάσος, με γεφυράκια και πηγές, καταλήγει στην Νταμούχαρη, με το όμορφο φυσικό λιμανάκι.

Από την πλατεία της Αγίας Παρασκευής ξεκινάει επίσης το καλντερίμι που οδηγεί στη συνοικία των Ταξιαρχών, με τα παραδοσιακά σπίτια και τις κρήνες. Η πρόσβαση με τα πόδια σε πολλές παραλίες είναι εύκολη από το χωριό, αν και χρειάζεται αρκετό κουράγιο για να επιστρέψει κανείς από τα ανηφορικά μονοπάτια.

Οι τρεις παραλίες της Τσαγκαράδας αποτελούν τις πιο γραφικές από όσες υπάρχουν στο Ανατολικό Πήλιο.

Από τις τρεις παραλίες η πιο γνωστή και πιο αναγνωρισμένη, τόσο εντός Ελλάδος όσο και εκτός της χώρας, είναι αυτή του Μυλοποτάμου. Χωρίς ωστόσο οι άλλες δύο να υστερούν σε ομορφιά δηλαδή ο Άγιος Ιωάννης και το Παππά νερό.

Το πιο χαρακτηριστικό σημείο, εκτός των πεντακάθαρων και γαλαζοπράσινων νερών, είναι το βάθος του νερού.

Και οι τρεις θάλασσες δεν είναι από αυτές που περπατάς – περπατάς και η στάθμη το νερού δε λέει να ανέβει πάνω από το γόνατο. Επίσης δεν θα συναντήσετε την «ψιλή και εκνευριστική» άμμο που «κολλάει» σε όλο το σωμά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ