Μοιάζει με νησι αλλά δεν είναι και απέχει σχεδόν δυο ώρες από την Αθήνα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελλάδα είναι πολύ τυχερή γιατί εκτός από τα αμέτρητα νησιά της έχει και πολλά παραθαλάσσια χωριά και πόλεις που σου δίνουν την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε κάποιο νησί.

Παραλίες, σοκάκια, γραφικά μαγαζιά πάνω στο κύμα και αυτό το ατέλειωτο άρωμα καλοκαιριού, δημιουργούν το τέλειο κλίμα διακοπών χωρίς να χρειαστεί να επιβιβαστείς σε πλοίο.

Έτσι είναι και το Άστρος Κυνουρίας στην Αρκαδία, μόλις 170 χιλιόμετρα από την Αθήνα που είναι ιδανικό για αποδράσεις του Σαββατοκύριακου ενώ για περισσότερες μέρες μπορεί να συνδυαστεί με επίσκεψη σε άλλες κοντινές πόλεις όπως το Ναύπλιο. Δεν είναι λίγα αυτά που μπορεί να κάνει κανείς στο Άστρος εκτός από βουτιές στα καταγάλανα νερά.

Βόλτα στην πόλη

Η πόλη έχει την τύχη να βρίσκεται πάνω στη θάλασσα από όπου μπορείτε να θαυμάσετε το μεσαιωνικό κάστρο στην κορυφή του λόφου, αλλά και να χαρείτε τη θάλασσα στην εκτεταμένη παραλία του. Για τα μακροβούτια σας, επιλέξτε την αμμουδερή παραλία του οικισμού ή κατευθυνθείτε στον Aτσίγγανο, την παραλία Bερβένων και την παραλία του Αγίου Ανδρέα. Οι ψαροταβέρνες, τα εστιατόρια και οι καφετέριες μπροστά στη θάλασσα δεν λείπουν, αφού το μέρος είναι τουριστικό, ενώ το καλοκαίρι λειτουργεί και υπαίθριο θέατρο με πολλές πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Στο φυσικό λιμανάκι που σχηματίζεται, θα βρείτε πολλά ιστιοφόρα, ενώ υπάρχει και καραβάκι για όσους θέλουν να εκδράμουν στον Αργοσαρωνικό.

Επίσκεψη στον υδροβιότοπο της λίμνης του Μουστού

Λίγα χιλιόμετρα μακριά από το Άστρος, ο υδροβιότοπος χωρίζει τη θυρεατική πεδιάδα σε δύο τμήματα, τον κάμπο του Άστρους και τον κάμπο του Αγίου Ανδρέα. Έχει ενταχθεί στο δίκτυο Natura 2000 και αποτελεί προστατευόμενη περιοχή και καταφύγιο για σημαντικό πληθυσμό αποδημητικών πουλιών. Εκεί συχνάζουν αγριόκυκνοι, ερωδιοί, αγριόπαπιες, νερόκοτες, ενώ στους πυκνούς καλαμιώνες του φωλιάζουν γεράκια, πορφυροτσικνιάδες αλλά και μικρός αριθμός από τους απειλούμενους με εξαφάνιση καλαμοκανάδες. Από τα υπόλοιπα είδη της πανίδας του συναντώνται κέφαλοι, χέλια, κρασπεδοχελώνες και είδη φρύνων και σαυρών που προστατεύονται από τη συνθήκη της Βέρνης και από την ελληνική νομοθεσία.

Περιήγηση στο Μεσόγειο Άστρος

Απέχει από το παράλιο κομμάτι περίπου 4,5 χιλιόμετρα κι εκεί θα βρείτε και το διατηρητέο νεοκλασικό κτίριο, όπου πραγματοποιήθηκε η Εθνοσυνέλευση, δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο. Αποτελεί το εμπορικό κέντρο της περιοχής, όπου μπορείτε να χαλαρώσετε στην πλατεία με τα παραδοσιακά καφενεία, να κάνετε τη βόλτα σας, αλλά και να προμηθευτείτε αγροτικά προϊόντα της περιοχής.

Ο περίφημος φάρος και άλλα αξιοθέατα

Περάστε μια βόλτα από τον φάρο του παράλιου Άστρους που ιδρύθηκε το 1893 και αποτελεί ιστορικό αρχιτεκτονικό μνημείο, ενώ έχει πάψει να λειτουργεί από τα μέσα του 1990 και έχει μεταφερθεί στην πίσω πλευρά του λόφου, στην περιοχή Ανεμόμυλος. Κάτω από τον φάρο βρίσκεται η Σπηλιά της Μπουμπουλίνας, όπου λέγεται πως μέσω της οποίας έφταναν πολεμοφόδια και τρόφιμα στους πολεμιστές που έμεναν μέσα στο Κάστρο, με τη βοήθεια μιας υπόγειας σήρραγας. Κοντά θα δείτε και το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία.

Πηγή: travelstyle

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ