Πώς να προστατεύσετε το σπίτι σας φεύγοντας για διακοπές

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καμπανάκι κινδύνου χτυπά η ΕΛΑΣ, αφού οι διαρρήξεις σπιτιών εν μέσω διακοπών συνιστούν τεράστιο ζήτημα, με αδειούχους να επιστρέφουν και να βλέπουν τις περιουσίες τους ρημαγμένες.

Η εκπρόσωπος Τύπου ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνα Δημογλίδου εξηγεί πως η περίοδος των καλοκαιρινών διακοπών αποτελεί την κατάλληλη ευκαιρία για τους επίδοξους διαρρήκτες να εισβάλουν στα σπίτια όσο οι ιδιοκτήτες τους απουσιάζουν. Πως μπορούμε, όμως, να προστατευτούμε και να μη βρεθούμε μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις; Η ίδια δίνει πολύτιμες συμβουλές, τονίζοντας πως προτού φύγουμε για τις καλοκαιρινές μας διακοπές θα πρέπει να ασφαλίσουμε καλά τις πόρτες και τα παράθυρα της οικίας μας.

«Εάν υπάρχει η δυνατότητα, να εμπιστευτούμε σε ένα οικείο πρόσωπο να ανοίγει το σπίτι μας, ώστε να φαίνεται κίνηση, καθώς τα κενά σπίτια αποτελούν στόχο για τους διαρρήκτες», σημείωσε και συμπλήρωσε:

«Εξίσου σημαντικό είναι να μην ανακοινώνουμε στα social media ότι λείπουμε για διακοπές, ενώ θα πρέπει να αποφεύγουμε να αφήνουμε πολύτιμα αντικείμενα ή χρήματα στο σπίτι όταν λείπουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ιδιαίτερα, εάν έχουμε αφήσει πολύτιμα αντικείμενα στο σπίτι, συστήνεται να μην το αποκαλύπτουμε σε τρίτα πρόσωπα».

Ανάμεσα στις συμβουλές για την προστασία του σπιτιού μας από τους επίδοξους ληστές συστήνεται ο φωτισμός με χρονοδιακόπτη, καθώς και να τεθεί ο συναγερμός σε λειτουργία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ