Συνάντηση Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ξεκινά στις Βρυξέλλες διήμερη συνάντηση των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ. Στο πλαίσιο του σχήματος θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της ομάδας πυρηνικού σχεδιασμού, ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του οργανισμού, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Θα συζητήσει επιλογές για την προσαρμογή του πυρηνικού οπλοστασίου της Συμμαχίας στις απειλές για την ασφάλεια.

 Πρέπει να έχουμε κατά νου ότι αντιμετωπίζουμε μια πυρηνική απειλή όχι μόνο από τη Ρωσία, αλλά και από την Κίνα, η οποία εκσυγχρονίζει σοβαρά τις πυρηνικές της δυνατότητες, δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ πριν από τη συνάντηση.

Οι υπουργοί Άμυνας αναμένεται να εγκρίνουν ένα σχέδιο ώστε το ΝΑΤΟ να αναλάβει ηγετικό ρόλο στον συντονισμό της στρατιωτικής βοήθειας και της εκπαίδευσης για την Ουκρανία.

Ρωσικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι σκοπός της συνάντησης είναι η προμήθεια όπλων στο Κίεβο

«Τα μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας θα υποχρεωθούν να προμηθεύουν όπλα στο καθεστώς του Κιέβου, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του στρατιωτικού μπλοκ Γενς Στόλτενμπεργκ», γράφει το πρακτορείο Tass.

Σημειώνει ότι δεν έχουν προμηθεύσει όλες οι χώρες του ΝΑΤΟ όπλα στο Κίεβο, οι υποχρεωτικές παραδόσεις θα τα καταστήσουν πιο αξιόπιστα και μεγάλης κλίμακας, καθώς και τη δημιουργία μιας δομής διοίκησης με κοινή χρηματοδότηση, σύμφωνα με τον Στόλτενμπεργκ.

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ