Η ενημερωση του Βασίλη Κικιλια για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε συναγερμό έχει τεθεί για μια ακόμη ημέρα σήμερα ο κρατικός μηχανισμός, καθώς, σύμφωνα με τον Βασίλη Κικίλια, «η σημερινή μέρα θα είναι ακόμα πιο δύσκολη», όσον αφορά στον κίνδυνο να ξεσπάσουν νέες δασικές πυρκαγιές λόγω συνθηκών καύσωνα.

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, πάντως, εξήρε την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού αναφορικά με τις πυρκαγιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο. «Οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας έχουν καταφέρει αυτές τις ημέρες του καύσωνα να αντιμετωπίζουν άμεσα δεκάδες επικίνδυνες πυρκαγιές, πριν προλάβουν να απειλήσουν ζωές και περιουσίες», ανέφερε σχετικά, κάνοντας ειδική αναφορά στη μεγάλη φωτιά στο εργοστάσιο PAL στην Κάτω Κηφισιά, καθώς και στις δασικές πυρκαγιές σε Μεσσηνία, Ρόδο, Έβρο, Ζάκυνθο και Βοιωτία, ενώ δεν παρέλειψε να καλέσει για μια ακόμη φορά τους πολίτες να επιδείξουν ενσυναίσθηση και υπευθυνότητα.

Ολόκληρη η δήλωση του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας έχει ως εξής:

«Η πρόωρη έναρξη των καυσώνων, σε συνδυασμό με τον άνυδρο χειμώνα, μας φέρνουν αντιμέτωπους με μία εξαιρετικά δύσκολη αντιπυρική περίοδο. Ταυτόχρονα, οι πυροσβέστες μας δίνουν μάχες και με τις αστικές πυρκαγιές. Μια τέτοια σκληρή μάχη έδωσαν χτες το απόγευμα στο εργοστάσιο στην Κηφισιά, σε μια εξαιρετικά επικίνδυνη φωτιά, την οποία κατάφεραν να την περιορίσουν εγκαίρως, προτού επεκταθεί σε διπλανές εγκαταστάσεις, με ολέθριες, όπως όλοι καταλαβαίνουμε, συνέπειες.

Οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας έχουν καταφέρει αυτές τις ημέρες του καύσωνα να αντιμετωπίζουν άμεσα δεκάδες επικίνδυνες πυρκαγιές, πριν προλάβουν να απειλήσουν ζωές και περιουσίες. Ενδεικτικά, χτες οι πυροσβέστες μας πάλεψαν με τις φλόγες στις πυρκαγιές της Μεσσηνίας, της Ρόδου, του Έβρου, της Ζακύνθου και το βράδυ στη Βοιωτία, ενώ οι χρόνοι που κατάφεραν για να τις οριοθετήσουν κυμαίνονταν από 15 λεπτά μέχρι το πολύ δύο ώρες. Όμως η σημερινή ημέρα θα είναι ακόμα πιο δύσκολη, καθώς σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων, περιμένουμε και ισχυρούς ανέμους κατά τόπους, με ακραίες θερμοκρασίες που θα αγγίξουν ακόμα και τους 43 βαθμούς.

Δεν θα σταματήσω να προειδοποιώ ότι ανυπολόγιστες καταστροφές μπορεί να προκληθούν όχι μόνο από εμπρηστές από πρόθεση, αλλά κυρίως από εμπρηστές εξ’ αμελείας, οι οποίοι κατά τη ρητή απαγόρευση επιμένουν να ρισκάρουν, κάνοντας επικίνδυνες εργασίες στην ύπαιθρο. Ο κρατικός μηχανισμός είναι σε συναγερμό. Καλώ τους συμπολίτες μας με τη σειρά τους να επιδείξουν ενσυναίσθηση και υπευθυνότητα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ