Οργή της Ζαχαροβα για το δάνειο 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στην Ουκρανια, εξασφαλισμένο απο τα έσοδα από τα παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πυρά για την συμφωνία των ηγετών της G7 να χρησιμοποιήσουν τους τόκους από τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια για το δάνειο 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία, εξαπέλυσε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα.

Σε δήλωσή της η ίδια αναφέρει: «Η απόφαση της ομάδας G7 να δώσει στην Ουκρανία ένα δάνειο 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων, εξασφαλισμένο με τα έσοδα από τα παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία, δεν θα έχει καλό αποτέλεσμα και θα οδηγήσει μόνο σε νέες κρίσεις στην ευρωπαϊκή οικονομία» σημειώνει και προειδοποιεί για αντίποινα:

«Το να κατευθύνονται κεφάλαια που έχουν πράγματι κλαπεί από τη Ρωσία στις στρατιωτικές περιπέτειες του καθεστώτος του Κιέβου και των προστατών του είναι εγκληματικό, κυνικό. Αυτό αποτελεί ένα ακόμη πλήγμα στο διεθνές δίκαιο και, φυσικά, θα ακολουθήσουν σίγουρα αντίποινα» δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ και τόνισε σε δηλώσεις της:

«Ένα τέτοιο βήμα δεν θα οδηγήσει τη Δύση σε κάτι καλό. Οι παράνομες πρωτοβουλίες που σχετίζονται με την άντληση χρημάτων στο καθεστώς του Κιέβου σε βάρος κάποιου άλλου είναι γεμάτες με μια τελική ανισορροπία στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και καταστροφικές κρίσεις. Το κύριο βάρος αυτών των συστημικών κινδύνων θα επωμιστεί η Ευρωπαϊκή Ένωση. Επιπλέον, υπάρχει αρκετή ευρωπαϊκή περιουσία και κεφάλαια στη Ρωσία και τα αναπόφευκτα αντίποινα για τις Βρυξέλλες θα είναι εξαιρετικά επώδυνα» είπε και κατέληξε λέγοντας ότι «ένα τέτοιο σενάριο είναι επωφελές για τις αμερικανικές αρχές, οι οποίες, μιλώντας για συμμαχία, προσπαθούν να αποδυναμώσουν οικονομικά την Ευρωπαϊκή Ένωση».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ