Λιμένι: Ο γραφικός οικισμός της Μάνης που ταξιδεύει τον επισκέπτη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Λιμένι είναι ένα παραθαλάσσιο χωριό της Μάνης και ένας από τους πιο όμορφους και παραδοσιακούς οικισμούς της περιοχής που αξίζει να επισκεφτείτε τουλάχιστον μια φορά στη ζωή σας. Βρίσκεται σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από την Αρεόπολη και περίπου 27 χιλιομέτρων από το Γύθειο και ο επισκέπτης φεύγει από εκεί γεμάτος εικόνες και όμορφες αναμνήσεις. Μια λωρίδα παραδείσου στη γη με πέτρινα σπίτια πάνω στο νερό. Το Λιμένι, το λιμάνι της Αρεόπολης, είναι κατά γενική ομολογία μια από τις πιο όμορφες κατοικημένες περιοχές της Λακωνικής Μάνης με αυξανόμενη τουριστική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια.

Θαυμάστε το μαγευτικό Λιμένι με τα γαλαζοπράσινα νερά από ψηλά έτσι όπως το κατέγραψε το ταξιδιωτικό κανάλι Point Of View GR.

Φτάνοντας στο Λιμένι θα θαυμάσει κανείς το παλάτι του Πετρόμπεη με τον τετραώροφο Πύργο και τα τοξωτά ανοίγματά του που μαρτυρούν την αίγλη της εποχής. Το ανάκτορο είχε σημαντικό ρόλο στους επαναστατικούς και μεταεπαναστατικούς χρόνους, ενώ στην περιοχή βρίσκεται ο τάφος και η προτομή του στρατιωτικού ηγέτη Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη. Οι περισσότερες παραλίες στο Λιμένι είναι βραχώδεις ακόμα και μέσα στη θάλασσα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ