Η Βουλγαρία θα στείλει “πλεονάζοντα” οπλισμό στην Ουκρανία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Ατανάς Ζαπριάνοφ ανακοίνωσε ότι η Βουλγαρία θα παραδώσει περισσότερο πλεονάζοντα στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία.

 Ο Ζαπριάνοφ μίλησε σε Βούλγαρους δημοσιογράφους στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, όπου συμμετείχε σε διήμερη συνάντηση των συναδέλφων του.

«Τη Δευτέρα, θα εγκρίνω μια πρόταση του αρχηγού άμυνας για πλεονάζοντα οπλισμό και εξοπλισμό που θα διατεθεί για να βοηθήσει την Ουκρανία χωρίς να διαταραχθεί η επάνδρωση των ενόπλων δυνάμεών μας σε καιρό ειρήνης ή σε σχηματισμούς εν καιρώ πολέμου», είπε.

«Η Βουλγαρία έχει απόφαση της Εθνοσυνέλευσης, η υπηρεσιακή κυβέρνηση εργάζεται για το επόμενο πακέτο πραγματικής βοήθειας για την Ουκρανία. Έχουμε σαφήνεια σχετικά με το τι μπορούμε να συνεισφέρουμε επιπλέον», πρόσθεσε ο Ζαπριάνοφ.

«Συνεχίζουμε να βοηθάμε με πλεονάζοντα οπλισμό και εξοπλισμό για τον βουλγαρικό στρατό. Για τα πυρομαχικά, σκοπεύουμε να ακολουθήσουμε τη λογική αντικατάστασης και έτσι να ανανεώσουμε τα αποθέματά μας. Η βιομηχανία μας εργάζεται με πλήρη ταχύτητα, ειδικά οι κατασκευαστές πυρομαχικών. Αυξάνουμε τις βάρδιες εργασίας.  Η στρατιωτική βιομηχανία ασκεί εμπορική δραστηριότητα και με άλλες χώρες, όχι μόνο για την Ουκρανία», επεσήμανε ο εκτελών χρέη υπουργός.

«Η βοήθεια προς την Ουκρανία δεν ήταν ποτέ υποχρεωτική, είναι κυριαρχικό δικαίωμα κάθε χώρας», διευκρίνισε ο Ζαπριάνοφ.

 Πρόσθεσε ότι πολλές από τις χώρες του ΝΑΤΟ υποστηρίζουν την ένταξη της Ουκρανίας στη συμμαχία. Το ΝΑΤΟ δεν έχει καμία πρόθεση να επέμβει με στρατεύματα στην Ουκρανία, δεν θέλει να κλιμακωθεί Αυτή η σύγκρουση και μια δίκαιη ειρήνη σημαίνει ότι η Ουκρανία υπερασπίζεται το έδαφός της. Η δήλωση για διακοπή της βοήθειας είναι στην πραγματικότητα ένα δώρο για τον Πούτιν», σχολίασε ο Ζαπριάνοφ.

Όταν ρωτήθηκε πώς η χώρα μας σκέφτεται να περιορίσει τις δραστηριότητες Ρώσων πρακτόρων, ο Ζαπριάνοφ είπε ότι «αυτό το θέμα δεν είναι σχετικό».

 Στο θέμα του περιορισμού των διπλωματών, ορισμένες χώρες έχουν κατηγορίες και υποψίες για δραστηριότητες δολιοφθοράς και κατασκοπείας – όσοι είναι υπό το πρόσχημα των διπλωματών και ασκούν άλλες δραστηριότητες θα πρέπει να περιοριστούν, είπε.

«Έχουμε υπηρεσίες που ασχολούνται με αυτό. Εάν το μάθουν, μπορούν να ληφθούν μέτρα κατά την υπόδειξή τους. Η Βουλγαρία έλαβε μέτρα και απέλασε Ρώσους διπλωμάτες για δραστηριότητες ασυμβίβαστες με το καθεστώς τους», σημείωσε ο Ζαπριάνοφ σχετικά με αποφάσεις των τελευταίων ετών, σύμφωνα με την Vesti-bg.

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ