Αλβανία: Διαδηλώσεις για την απομάκρυνση του δημάρχου των Τιράνων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διαδηλωτές της αντιπολίτευσης συγκεντρώθηκαν ξανά σήμερα μπροστά από τον δήμο Τιράνων, ζητώντας την απομάκρυνση από το αξίωμα του δημάρχου Εριόν Βελιάι.

Στη 12η διαμαρτυρία των τελευταίων δύο μηνών για τον σκοπό αυτό, οι διαδηλωτές χαρακτήρισαν τον Βελιάι ως εμπλεκόμενο στη διαφθορά δημοτικών διευθυντών που συνελήφθησαν από την Ειδική Δομή κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος – SPAK, ως ύποπτοι για υποθέσεις διαφθοράς.

Οι διαδηλωτές έκαψαν λάστιχα οχημάτων και κάποιοι από αυτούς, που συγκρούστηκαν με τις αρχές, συνοδεύτηκαν από την αστυνομία.

Τον περασμένο Δεκέμβριο και τον Μάιο, η SPAK συνέλαβε αρκετούς διευθυντές και πρώην διευθυντές του δήμου, στενούς συνεργάτες του δημάρχου Βελιάι, ως ύποπτοι για υποθέσεις διαφθοράς, επωφελούμενοι από δημόσιους πόρους, μέσω της εταιρείας 5D.

Το αποτεφρωτήριο των Τιράνων είναι άλλο ένα θέμα, το οποίο διερευνά ο SPAK, όπου εμπλέκονται δημοτικοί άρχοντες.

Από την άλλη, ο Βελιάι δήλωσε ότι οι ευθύνες του καθενός ενώπιον του νόμου είναι προσωπικές και ότι δεν μπορεί να γνωρίζει κάθε ενέργεια που κάνουν οι υφιστάμενοι σε διαφορετικούς τομείς.

Επιμένει ότι κανένα έγγραφο υπογεγραμμένο από τον ίδιο δεν έχει επιφέρει διαφθορά και κατάχρηση δημοσίων πόρων.

Η SPAK έμαθε ανεπίσημα ότι έχει ξεκινήσει και περιουσιακή έρευνα σε βάρος του δημάρχου Βελιάι, καθώς ζήτησε από τις τράπεζες στοιχεία για τους τραπεζικούς λογαριασμούς και τις συναλλαγές του και των μελών της οικογένειας του δημάρχου των Τιράνων.

VOA

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ