Η Ρουμανία έθεσε το σύστημα Patriot σε λειτουργία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε λειτουργία τέθηκε σήμερα το δεύτερο πυραυλικό σύστημα «Patriot», που διαθέτει η Ρουμανία. Ο στρατός εκτόξευσε δύο πυραύλους στο χώρο δοκιμών Capu Midia στην κομητεία Κωνστάντζα.

Οι ρουμανικοί ραδιοτηλεοπτικοί φορείς σημείωσαν ότι το αμερικανικό σύστημα αεράμυνας Patriot ήταν η «μεγαλύτερη αγορά της Ρουμανίας από την Επανάσταση» του 1989.

 Το Υπουργείο Άμυνας πλήρωσε 4 δισεκατομμύρια δολάρια για επτά συστήματα. Μέχρι στιγμής, οι ΗΠΑ έχουν παραδώσει τέσσερα από αυτά στη Ρουμανία και τα άλλα τρία πρόκειται να φτάσουν στη χώρα μέχρι το 2027.

Αλλά, όπως σημειώνεται, «Και πάλι, οι ΗΠΑ θέλουν να στείλουμε ένα σύστημα Patriot στην Ουκρανία», σημείωσε η τηλεόραση.

Ο Πρόεδρος Κλάους Γιοχάνις είπε στις 7 Μαΐου στην Ουάσιγκτον ότι τέθηκε το ερώτημα από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, εάν η Ρουμανία θα μπορούσε να παραχωρήσει ένα σύστημα αεράμυνας Patriot στην Ουκρανία.

Ο Πρόεδρος έχει προγραμματίσει συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Άμυνας για την Πέμπτη 20 Ιουνίου, στην οποία αναμένεται να συζητηθεί το θέμα αυτό.

 Δεκάδες στρατιώτες και στρατηγοί από χώρες μέλη του ΝΑΤΟ ήρθαν στη Ρουμανία για να θέσουν σε λειτουργία το σύστημα Patriot, επισημαίνει επίσης το Digi 24.

 Δύο drones εκτοξεύτηκαν πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα και οι πύραυλοι έπληξαν και τους δύο στόχους. Ο τηλεοπτικός σταθμός είπε ότι από την επόμενη εβδομάδα, το δεύτερο σύστημα Patriot θα είναι σε μόνιμη λειτουργία και θα εγκατασταθεί κοντά σε μια μεγάλη πόλη.

Στις 4 Ιουνίου, ξεκίνησε μια στρατιωτική άσκηση για την ολοκληρωμένη αεροπορική και αντιπυραυλική άμυνα στο Κέντρο Εκπαίδευσης στο Capu Media με τη συμμετοχή 1.300 στρατιωτικών από τη Ρουμανία και εννέα συμμαχικές χώρες (Τσεχία, Γαλλία, Γερμανία, Λιθουανία, Πολωνία, Πορτογαλία, Σλοβακία, Τουρκία , Ουγγαρία, στο πλαίσιο του οποίου προβλεπόταν η θέση σε λειτουργία του δεύτερου συστήματος αεράμυνας της χώρας «Patriot», ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Το 2020, η Ρουμανία έγινε το έβδομο μέλος του ΝΑΤΟ και η 17η χώρα στον κόσμο που διαθέτει συστήματα Patriot.

Το πρώτο πυραυλικό σύστημα εδάφους-αέρος Patriot αναπτύχθηκε στη βάση Capu Midia στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας.

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ