Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024

Ως «Φάρμα των Ζώων» βλέπει ο Μεντβέντεφ τη Σύσκεψη για την Ειρήνη στην Ελβετία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τζόρτζια Μελόνι στη Σύνοδο Κορυφής στην Ελβετία: «Ειρήνη δεν σημαίνει παράδοση»

«Πέρασαν 844 ημέρες από την έναρξη της ρωσικής επιθετικότητας: 844 ημέρες ηρωικής ουκρανικής αντίστασης και ακλόνητης ενότητας που ποτέ δεν απέτυχε να υποστηρίξει τον ουκρανικό λαό».

Αυτό είπε η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, στην ομιλία της στη διάσκεψη ειρήνης στην Ουκρανία, που διεξάγεται στην Ελβετία.

melonippoiutv

 «Η υπεράσπιση της Ουκρανίας σημαίνει υπεράσπιση ενός συστήματος κανόνων που συνδέει τη διεθνή κοινότητα και προστατεύει κάθε έθνος», είπε.

«Αν η Ουκρανία δεν μπορούσε να βασιστεί στην υποστήριξή μας και είχε αναγκαστεί να παραδοθεί, σήμερα δεν θα ήμασταν εδώ για να συζητήσουμε τις ελάχιστες προϋποθέσεις για διαπραγματεύσεις», αλλά «θα συζητούσαμε μόνο την εισβολή σε ένα κυρίαρχο κράτος και όλοι μπορούμε να φανταστούμε με ποιες συνέπειες», πρόσθεσε.

Αντίδραση του Ντμίτρι Μεντβέντεφ

Κανείς στη σύνοδο κορυφής που φιλοξένησε η Ελβετία «ξέρει τι κάνουν εκεί».

Αυτό δήλωσε μέσω της σελίδας του στο  Telegram ο αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Ο Μεντβέντεφ σχολίασε έτσι τις εργασίες της Διάσκεψης για την Ειρήνη στην Ουκρανία που ξεκίνησε χθες και ολοκληρώθηκαν σήμερα στο Μπουέργκενστοκ, κοντά στη Λουκέρνη.

«Αυτή η ελβετική «Φάρμα των Ζώων» είναι καθαρός σουρεαλισμός. Ο Κάφκα και ο Όργουελ καπνίζουν νευρικά στο βάθος. Κανείς στη «σύσκεψη κορυφής της ειρήνης» δεν ξέρει τι κάνουν εκεί ή ποιος είναι ο ρόλος τους», κατέληξε ο Μεντβέντεφ, όπως σημειώνει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Nova.

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ