Ελβετία- Στη Σύνοδο Κορυφής για την Ειρήνη 13 κράτη δεν εγκρίνουν την τελική δήλωση

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επί δύο ημέρες, 93 κράτη διαπραγματεύτηκαν μια λύση στον πόλεμο στην Ουκρανία στην Ελβετία.

 Η Ρωσία δεν ήταν εκεί, και η Κίνα ακύρωσε την παρουσία της, επίσης.

Ογδόντα (80) από τους ενενήντα τρεις(93) συμμετέχοντες υπέγραψαν την τελική δήλωση, αλλά σημαντικές χώρες όπως η Βραζιλία και η Ινδία αρνήθηκαν, γράφει η Welt TV.

Έτσι, η τελική διακήρυξη της συνόδου κορυφής της ειρήνης στην Ελβετία δεν υποστηρίζεται από όλα τα συμμετέχοντα κράτη.

Σύμφωνα με μια λίστα με τους Ελβετούς οικοδεσπότες που δημοσιεύθηκε την Κυριακή, το έγγραφο εγκρίθηκε μόνο από 80 από τα 93 συμμετέχοντα κράτη την Κυριακή.

Μεταξύ των χωρών που δεν συμφώνησαν ήταν έξι κράτη από την ομάδα G-20 των σημαντικότερων οικονομικών δυνάμεων του κόσμου: Βραζιλία, Μεξικό, Σαουδική Αραβία, Νότια Αφρική, Ινδία και Ινδονησία.

Αποχώρησαν επίσης η Αρμενία, το Μπαχρέιν, η Ταϊλάνδη, η Λιβύη, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Κολομβία και το Βατικανό.

Οι χώρες της Ομάδας BRICS δεν καταδικάζουν τη Ρωσία

Χώρες όπως η Βραζιλία, η Ινδία, η Νότια Αφρική και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι μέλη της ομάδας Brics με τη Ρωσία και συνεχίζουν να διατηρούν φιλικές σχέσεις με τη Ρωσία παρά την επίθεση στην Ουκρανία. Το σχέδιο της τελικής δήλωσης πράγματι το έλαβαν υπόψη. Δεν καταδικάζουν ρητά τη Ρωσία για την επίθεσή της.

Αντίθετα, η δήλωση υπενθυμίζει τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

 «Ειδικά, επιβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας να απέχουμε από την απειλή ή τη χρήση βίας κατά της εδαφικής ακεραιότητας ή της πολιτικής ανεξαρτησίας οποιουδήποτε κράτους», αναφέρει το κείμενο.

Πρέπει να γίνονται σεβαστές οι αρχές της κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας όλων των κρατών εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων τους. Αυτό περιλαμβάνει την Ουκρανία.

Η Διακήρυξη καλεί για ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας

Οι υπογράφοντες απαιτούν επίσης να προστατευθεί ο πυρηνικός σταθμός Ζαπορίζια που κατέχει η Ρωσία και να καταδικαστεί κάθε απειλή χρήσης πυρηνικών όπλων.

Η δήλωση κορυφής υποστηρίζει επίσης τις απρόσκοπτες εξαγωγές σιτηρών, την ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου και την επιστροφή παιδιών και άλλων αμάχων που απήχθησαν στη Ρωσία.

Δεν υπάρχει σαφής αναφορά στη δήλωση σχετικά με μια επόμενη διάσκεψη. Ωστόσο, οι υπογράφοντες τάσσονται υπέρ της συμμετοχής της Ρωσίας, η οποία δεν έχει ακόμη προσκληθεί, σε μελλοντικές συζητήσεις. Η Κίνα ακύρωσε τη συμμετοχή της στη σύνοδο κορυφής στην Ελβετία.

«Πιστεύουμε ότι η ένταξη και ο διάλογος μεταξύ όλων των μερών είναι απαραίτητα για την επίτευξη της ειρήνης», αναφέρει το έγγραφο. Ωστόσο, δεν αναφέρεται ημερομηνία ή τοποθεσία για την επόμενη σύνοδο κορυφής με τη Ρωσία, καταλήγει το γερμανικό δημοσίευμα.

The Hellenic Information Team

 1. Τα έδωσαν όλα από μόνοι τους όσοι έδωσαν την παρουσία τους σε αυτή την ειρηνευτική διάσκεψη.
  Αποχώρηση πριν καλά ολοκληρωθεί η διάσκεψη.
  Διαφωνία και όχι ομοφωνία.
  Απουσία της χώρας Ρωσίας με το κυρίως βάρος αν αγαπάς την ειρήνη.
  Απουσία χωρών με ιδιαίτερη βαρύτητα, μέχρι και η Κολομβία αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
  Συμμετοχή Zelensky που δεν έχει πλέον καθήκοντα προέδρου Ουκρανίας και που στο άρθρο αυτό περιέργως δεν γίνεται αναφορά για την συμμετοχή του και τις προσπάθειές του.
  Ας μην παραβλέψουμε και την Ιταλία τι απειλεί εκτοξεύθηκε ως πλέον υπολογίσιμη.
  Δεν κτίζεται με αυτό τον τρόπο εμπιστοσύνη, δεν χαράζεται πολιτική πορεία.
  Και μόνο που η διάσκεψη αυτή έγινε σε ένα κράτος που ευημερεί οικονομικά, άλλη διάσταση αφήνει στο όλο πρόβλημα που βιώνουμε ως προοδευτική Δύση.
  Η επόμενη ας γίνει σε καμιά χώρα μικρή, φτωχή, ας αφήσουν κανένα ευρώ στο ταμείο χρήσιμο και πάρα πολύ είναι στους καιρούς που δια βαίνουμε.
  Όσο για την Ουκρανία μάλλον το περιέγραψε με πολύ καθαρό λόγο<>
  Πικρό το ποτήρι της ήττας, το αίμα που χύθηκε είναι πολύ άδικο στην Ουκρανία, αλλά για κάποιους που τους επιλέξαμε ως ηγέτες όλα οδηγούν στο τελικό συμπέρασμα κατώτεροι του αξιώματός τους.
  Η ιστορία θα γράψει τον επίλογο και οι επόμενοι θα μελετούν, να μαθαίνουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ