Το Αζερμπαϊτζάν προειδοποιεί τη Γαλλία και την Αρμενία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Παρά τις προειδοποιήσεις από την πλευρά του Αζερμπαϊτζάν, η παροχή από τη Γαλλία θανατηφόρου και επιθετικού πυροβολικού και άλλων τύπων όπλων στην Αρμενία αποτελεί περαιτέρω απόδειξη των προκλητικών δραστηριοτήτων της Γαλλίας στην περιοχή του Νοτίου Καυκάσου».

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν, στην οποία σημειώνεται χαρακτηριστικά:

«Τα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν την υπογραφή σύμβασης για την αγορά και πώληση αυτοκινούμενων συστημάτων πυροβολικού Caesar μεταξύ Γαλλίας και Αρμενίας.

»Το γαλλικό υπουργείο Άμυνας σε δήλωση τον περασμένο Οκτώβριο ισχυρίστηκε ότι ο στρατιωτικός εξοπλισμός που παρέχεται στην Αρμενία είναι αμυντικού χαρακτήρα, αλλά η τρέχουσα στρατιωτική συμφωνία για τον εξοπλισμό της Αρμενίας με φονικά όπλα είναι μια άλλη εκδήλωση της υποκρισίας της γαλλικής ηγεσίας.

»Το καθεστώς Μακρόν, ακολουθώντας μια πολιτική στρατιωτικοποίησης και γεωπολιτικής ίντριγκας στην περιοχή του Νοτίου Καυκάσου, εμποδίζει την ομαλοποίηση των σχέσεων μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν και διασφαλίζει βιώσιμη ειρήνη στην περιοχή.

» Η σημερινή ηγεσία της Γαλλίας, ακολουθώντας μια καταστροφική και προκατειλημμένη πολιτική, παραμένοντας εκτός των διαδικασιών ομαλοποίησης και περιφερειακών διαδικασιών, δεν μπορεί να το συγχωρήσει στο Αζερμπαϊτζάν και ως εκ τούτου συνεχίζει την καταστροφική πολιτική του.

»Η Αρμενία είναι ένα κράτος που έχει διαπράξει στρατιωτική επίθεση και κατοχή κατά του Αζερμπαϊτζάν. Ένα μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η Γαλλία, εξοπλίζοντας την Αρμενία, η οποία έχει εμπειρία αιματηρής στρατιωτικής επίθεσης, και υποστηρίζοντας τη ρεβανσιστική πολιτική της αρμενικής ηγεσίας, δείχνει πολιτική ανευθυνότητα και ανοίγει το δρόμο για έναν νέο πόλεμο.

»Η Γαλλία, ως αποικιακή αυτοκρατορία, έχει ιστορία να δημιουργεί εστίες πολέμου και συγκρούσεων σε διάφορα μέρη του κόσμου, κάτι που είναι αηδιαστικό. Οι διεργασίες που λαμβάνουν χώρα στη Νέα Καληδονία και σε άλλα υπερπόντια αποικιακά εδάφη, η εκμετάλλευση των ντόπιων πληθυσμών, η λεηλασία των φυσικών τους πόρων, η μεταβαλλόμενη δημογραφική σύνθεση αυτών των περιοχών ως αποτέλεσμα ρατσιστικών πολιτικών, η καταστολή των διαδηλώσεων με τη χρήση βίας και όπλα – όλα αυτά μαρτυρούν την αληθινή φύση του καθεστώτος Μακρόν.

»Αντί να αντιμετωπίσει αυτά τα βασικά προβλήματα, που είναι η επαίσχυντη κληρονομιά της αποικιοκρατίας, και να βάλει τέλος στη νεο-αποικιοκρατία, η Γαλλία διεξάγει μια βρώμικη εκστρατεία προπαγάνδας και παραπληροφόρησης εναντίον του Αζερμπαϊτζάν.

Δηλώνουμε ότι η ρεβανσιστική ηγεσία της Αρμενίας και η δικτατορία του Μακρόν θα φέρουν την πλήρη ευθύνη για την επιδείνωση της κατάστασης στην περιοχή του Νοτίου Καυκάσου και την ανάδυση μιας νέας εστίας πολέμου», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

The Hellenic Information Team

  1. Όταν οι Τούρκοι εξόπλισαν και εξοπλίζουν τους Αζέρους , όλα είναι καλά !!!Οι Αρμένιοι σύμφωνα με τους Αζέρους δεν έχουν δικαίωμα να ενισχύσουν την άμυνα τους! Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τους Τούρκους ! Ενώ υπερεξοπλιζο ντε, ενοχλούνται όταν και η Ελλάδα κάνει κάτι ανάλογο! Βέβαια δεν πρέπει να μας διαφεύγει το γεγονός ότι ένα μέρος της βόρειο -ανατολικης Τουρκίας ήταν επί αιώνες αρμένικα εδάφη , όπως και το μεγαλύτερο μέρος του Αζερμπαϊτζάν!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ