Η Ελλάδα πρώτη χώρα στην Ευρώπη στην εξαήμερη εβδομάδα εργασίας (Βουλγαρικό Δημοσίευμα)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην ΕΕ που εισαγάγει την εξαήμερη εβδομάδα εργασίας, γράφουν τα βουλγαρικά media

Από την 1η Ιουλίου, η Ελλάδα καθιερώνει την εξαήμερη εβδομάδα εργασίας για ορισμένες εταιρείες.

Την είδηση ​​αναφέρουν τα ελληνικά MME τα οποία διευκρινίζουν ότι η μεγαλύτερη εργάσιμη εβδομάδα θα ισχύει για το δημόσιο τομέα, τις δημόσιες υπηρεσίες και τις τράπεζες.

Ορισμένες ιδιωτικές εταιρείες θα εργάζονται επίσης έξι ημέρες την εβδομάδα.

Στόχος του μέτρου, όπως λέγεται,  είναι να διευκολυνθεί η συνεργασία με εταιρείες που λειτουργούν όλο το 24ωρο. Μέχρι τώρα, οι εργαζόμενοι σε τέτοιες επιχειρήσεις αναγκάζονταν συχνά να εργάζονται υπερωρίες.

Οι εργαζόμενοι που θα εργαστούν έξι ημέρες από τις επτά θα λάβουν πρόσθετη αμοιβή 40% και 115% – εάν εργάζονται σε αργία.

Προς το παρόν, οι εκπαιδευτικοί στην Ελλάδα θα αποτελούν εξαίρεση στο μέτρο. Οι εργοδότες θα καθορίσουν ποιοι από τους υπαλλήλους τους θα εργαστούν έξι ημέρες, υποχρεωμένοι να ειδοποιήσουν τους εργαζομένους εκ των προτέρων.

Την έκτη εργάσιμη ημέρα δεν θα επιτρέπονται υπερωρίες πέραν των οκτώ ωρών εργασίας.

Πριν από την έναρξη των υπερωριών, πρέπει να προγραμματιστούν από τον εργοδότη. Οι υπόλοιπες εταιρείες μπορούν επίσης να επωφεληθούν από την έκτη εργάσιμη ημέρα εάν είναι απαραίτητο.

Αυτό πρέπει επίσης να ζητηθεί εκ των προτέρων.

Η Ελληνική Επιθεώρηση Εργασίας θα παρακολουθεί αυστηρά την τήρηση των νέων κανόνων, σημειώνεται.

The Hellenic Information Team

  1. Άλλες χώρες το πάνε στην τετραήμερη εργασία για να μπορέσουν να τονώσουν την αποδοτικότητα των εργαζομένων και εμείς εδώ το πάμε όπως πάει 8 στις 7 μέρες εργασία αλλά δεν είναι τυχαίο ότι λένε σε όλη την Ευρώπη ότι είμαστε ότι ναναι δηλαδή με ένα 40% του ημερομισθίου καθαρίσαμε έτσι καραγκιόζηδες…στην πολιτική……το λιγότερο με βασικούς μισθούς των 700 να δουλεύεις κοντά στις 60 ώρες την εβδομάδα μαζί με υπερωρίες και 6 ημερο και να μην φτάνεις καλά καλά τα 1000 ευρώ καθαρά η αν τα φτάνεις να είναι με το ζόρι την στιγμή που εκεί που έχει φτάσει το πράγμα για να μπορείς να επιβιώσεις τον μήνα χρειάζεσαι τουλάχιστον 1500 ευρώ ούτε για κλάματα ούτε για κατάμουτρα φτύσιμο δεν είναι…..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ