Η κουλτούρα συσκότισης του Προεδρικού προσβάλει την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ενισχύει μια «μπανανία»!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φανουλα Αργυρου

Ακούμε πράματα και τέρατα από τη ‘μακαρία’ νήσο σαν και βρισκόμαστε σε δικτατορικό καθεστώς «Τσαουσέσκου».

Καθώς διαθέτουν 1,2 εκ ευρώ του δημοσίου στη διάθεση του Προεδρικού και υπουργών για εργοδότηση συμβούλων «τα ονοματεπώνυμα των συμβούλων του Προεδρικού και των υπουργών – υφυπουργών παραμένουν στο σκοτάδι καθώς το Προεδρικό αρνήθηκε τη δημοσιοποίησή τους, παρά τις ξεκάθαρες δεσμεύσεις του Νίκου Χριστοδουλίδη για διαφάνεια και δημόσια λογοδοσία, προεκλογικά και μετεκλογικά». («Πολίτης» 22.6.2024). https://politis.com.cy/803212/-1-2-ekat-sti-diathesi-proedrikoy-kai-ypoyrgon-gia-ergodotisi-symvoylon

Οτιδήποτε και να πηγαίνει λάθος στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο Πρωθυπουργός δεν θα μπορούσε ποτέ να ξεφύγει με αυτά που κάνει η κυπριακή προεδρία από το 1960.

Παραθέτω πιο κάτω τον τελευταίο επίσημο κατάλογο των Ειδικών Συμβούλων του Πρωθυπουργού και άλλων Υπουργών του Στέμματος. Στις 20 Ιουλίου 2023, ο κατάλογος δημοσιεύθηκε από το Cabinet Office «λεπτομέρειες διαφάνειας» στα πλαίσια 13 σελίδων Ετήσιας Έκθεσης για Ειδικούς Σύμβουλους το 2023. Με λεπτομέρειες, ονόματα, θέση Ειδικού Σύμβουλου, σε ποιο Υπουργό προσφέρουν υπηρεσίες, πόσο μισθό παίρνουν κτλ.

Για ενημέρωση και για να δει ένας τη τεράστια διαφορά μεταξύ Λονδίνου και Λευκωσίας, παραθέσω το σύνδεσμο των Ειδικών Συμβούλων για όλη την κυβέρνηση.

www.gov.uk/government/publications/special-adviser-data-releases-numbers-and-costs-july-2023/special-adviser-data-releases-numbers-and-costs-july-2023-html

Μήπως δημοσιοποίησε ποτέ κάτι παρόμοιο η Κυπριακή Προεδρία ή το Συμβούλιο Υπουργών, αν ναι που είναι και αν όχι γιατί όχι; Περισσότερο σήμερα με την Προεδρία Χριστοδουλίδη εν έτη 2024 και σύμφωνα με τις φουσκωτές προεκλογικές και μετεκλογικές υποσχέσεις, για αλλαγή, για ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ! Αντιθέτως τώρα ακούμε συσκότιση πρώτου βαθμού προσβάλλοντας την ΚΔ ενώπιον της ΕΕ.

Αν για κάτι τέτοιο τολμούν να αρνούνται ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, σε πόσα άλλα πράγματα λειτουργούν με τέτοιο αντιδημοκρατικό τρόπο;

simerini.sigmalive.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ