Σφραγίστηκαν δυο βενζινάδικα για λαθρεμπόριο καυσίμων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι έλεγχοι των υπαλλήλων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων ανά την επικράτεια συνεχίζονται και αποδίδουν καρπούς, με δύο ακόμη βενζινάδικα να σφραγίζονται για λαθρεμπόριο καυσίμων.

Τα παράνομα πρατήρια καυσίμων, τα οποία και θα σφραγιστούν για δύο χρόνια, εντοπίστηκαν από τους τελωνειακούς ελεγκτές της ΑΑΔΕ στο Ηράκλειο Κρήτης και την Κω. Οι υποθέσεις διαβιβάζονται στον εισαγγελέα για την άσκηση ποινικών διώξεων, ενώ, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, ενεργοποιούνται άμεσα και οι διαδικασίες δέουσας επιμέλειας για την απαγόρευση διάθεσης καυσίμων σε επιχειρήσεις που συνδέονται με τα πρατήρια.

Ειδικότερα:

Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών που προέκυψαν από καταγγελία στην εφαρμογή appodixi της ΑΑΔΕ, διαπιστώθηκε ότι για την πώληση πετρελαίου θέρμανσης εκδόθηκε χειρόγραφη απόδειξη Λιανικής Πώλησης, η οποία δεν είχε διαβιβαστεί στα πληροφοριακά συστήματα της ΑΑΔΕ. Από τον επιτόπιο έλεγχο στο πρατήριο καυσίμων που βρίσκεται στο Ηράκλειο Κρήτης διαπιστώθηκαν ελλιπή παραστατικά για τα καύσιμα στις δεξαμενές, και διερευνάται το αδίκημα της λαθρεμπορίας.
Ελεγκτές του Τελωνείου της Κω, διενεργώντας τακτικό έλεγχο σε ξενοδοχείο του νησιού, διαπίστωσαν κατοχή νοθευμένων καυσίμων. Ο έλεγχός τους συνεχίστηκε στο πρατήριο από όπου έγινε η προμήθεια και διαπιστώθηκε η ύπαρξη λαθραίων καυσίμων σε:
τρία βυτιοφόρα οχήματα, συνολικής ποσότητας 5.960 λίτρων και
πέντε δεξαμενές με 1.072 λίτρα πετρέλαιο και 11.853 λίτρα βενζίνη.
Τα καύσιμα κατασχέθηκαν και θα απαντληθούν από τις δεξαμενές και τα βυτιοφόρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ