Βαλκάνια: «Ελληνική φρεγάτα κατέρριψε drones των Χούθι»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ελληνική επιτυχία αντιμετώπισης μη επανδρωμένων αεροσκαφών της ανταρτικής ομάδας της Υεμένης, Χούθι, είχε ιδιαίτερη δημοσιότητα στα βαλκανικά media.

Μεταφέρουμε δύο από αυτά:

Η ελληνική φρεγάτα «Ψαρά», μέρος της ευρωπαϊκής επιχείρησης ‘Ασπίδες’ /Aspides στην Ερυθρά Θάλασσα, επενέβη σήμερα το πρωί εναντίον τεσσάρων μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV) στον Κόλπο του Άντεν που κατευθύνονταν σε εμπορικό πλοίο και κατέρριψε δύο από τα drones, σύμφωνα με ελληνικές στρατιωτικές πηγές.

Προκειμένου να προστατεύσει το εμπορικό πλοίο, η φρεγάτα χρησιμοποίησε σύστημα αντι-drone και άνοιξε πυρ εναντίον των τεσσάρων drones, δύο από τα οποία καταρρίφθηκαν και τα άλλα υποχώρησαν και απομακρύνθηκαν, σημειώνει η sitel των Σκοπίων

Μάλιστα, το δημοσίευμα της βουλγαρικής 24chasa  σημειώνει:

%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE %CF%86%CF%81%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CF%84%CE%B1 %CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AD%CF%81%CF%81%CE%B9%CF%88%CE%B5 drones %CF%84%CF%89%CE%BD %CE%A7%CE%BF%CF%8D%CE%B8%CE%B91

«Το ένα από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη χτυπήθηκε από ένα κανόνι και το δεύτερο από το νέο σύστημα αντι-drone της φρεγάτας πριν φύγει από την ελληνική βάση της Σαλαμίνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ελληνικής τηλεόρασης ΕΡΤ, το εμπορικό πλοίο συνοδευόμενο από τη φρεγάτα «Ψαρά» ανήκει στην Κύπρο και έπλεε υπό τη σημαία Παναμά. Η φρεγάτα άρχισε να το συνοδεύει βόρεια του Τζιμπουτί με κατεύθυνση ανατολικά προς τον Κόλπο του Άντεν και το Ομάν. Στην επικίνδυνη ζώνη ενεργοποιήθηκαν όλα τα συστήματα, αναχαιτίστηκαν συνολικά 4 drones  και εφαρμόστηκαν οι κανόνες εμπλοκής στο πλαίσιο της επιχείρησης ‘Ασπίδες’», όπως περιγράφεται.

 Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η φρεγάτα «Ψαρά» συνεχίζει κανονικά την αποστολή του.

Την ελληνική φρεγάτα επισκέφθηκαν χθες το πρωί στο Τζιμπουτί, ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας Νίκος Δένδιας και ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας Ζοζέπ Μπορέλ.

%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE %CF%86%CF%81%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CF%84%CE%B1 %CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AD%CF%81%CF%81%CE%B9%CF%88%CE%B5 drones %CF%84%CF%89%CE%BD %CE%A7%CE%BF%CF%8D%CE%B8%CE%B9123

Φωτό από το ‘Χ’

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ