Το αεροδρόμιο του Μιλάνου μετονομάζεται σε Σίλβιο Μπερλουσκόνι ως φόρο τιμής στον πρώην Ιταλό πρωθυπουργό

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ηγέτης της Forza Italia και πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι πέθανε τον Ιούνιο του 2023 από χρόνια λευχαιμία, σε ηλικία 86 ετών.

Ένα από τα αεροδρόμια του Μιλάνου θα μετονομαστεί σε Σίλβιο Μπερλουσκόνι ως φόρο τιμής στον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας, δήλωσε την Παρασκευή ο υπουργός Μεταφορών Ματέο Σαλβίνι, σύμφωνα με το Reuters και την ιταλική δημόσια τηλεόραση.

Ο Ματέο Σαλβίνι είπε ότι η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Ιταλίας ενέκρινε αίτημα από την περιοχή της Λομβαρδίας να μετονομαστεί το αεροδρόμιο Μαλπένσα στο όνομα Σίλβιο Μπερλουσκόνι, καθώς ο ίδιος ήταν από το Μιλάνο.

«Δεδομένου ότι η τελική απόφαση ανήκει στον υπουργό Μεταφορών, πιστεύω πραγματικά ότι το έργο θα προχωρήσει », δήλωσε ο Ματέο Σαλβίνι, ηγέτης του δεξιού κόμματος Λέγκα και μακροχρόνιος σύμμαχος του Μπερλουσκόνι.

«Σε φόρο τιμής στον φίλο μου Σίλβιο, έναν σπουδαίο επιχειρηματία, έναν σπουδαίο Μιλανέζο πολίτη και έναν σπουδαίο Ιταλό», έγραψε επίσης ο Ιταλός υπουργός στο X, στη λεζάντα μιας φωτογραφίας του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και του αεροδρομίου της Μαλπένσα.

Ο πρώην πρόεδρος του ιταλικού συμβουλίου πέθανε τον Ιούνιο του 2023 από χρόνια λευχαιμία, σε ηλικία 86 ετών. Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ήταν ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στην ιταλική χερσόνησο, με περιουσία που υπολογίζεται πέρυσι από το Forbes στα 6,4 δισ. ευρώ. Στο εξωτερικό, ήταν περισσότερο γνωστός για τη σειρά των σκανδάλων στα οποία είχε εμπλακεί.

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ