Φέσι 3.500 ευρώ σε ιδιοκτήτη ακινήτου Airbnb άφησε ενοικιαστής που έπαιρνε τηλέφωνα στην Κινα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άφησε.. λυπητερή κι έκανε τον Κινέζο! Με έναν αδιανόητο τηλεφωνικό λογαριασμό, ύψους 3.500 ευρώ, χρεώθηκε, εν αγνοία του, ιδιοκτήτης ακινήτου. Το είχε νοικιάσει με μίσθωση τύπου Airbnb, σε έναν Κινέζο, για μία εβδομάδα… Ο Ασιάτης ενοικιαστής συνέδεσε ένα σταθερό τηλέφωνο στο router και τηλεφωνούσε παρανόμως στη χώρα του επί 7 ημέρες (!), αφήνοντας τον λογαριασμό στον ανυποψίαστο ιδιοκτήτη.

Αυτή είναι μία από τις καταγγελίες που έφτασε στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) και τον Πανελλήνιο Σύλλογο Διαχειριστών Ακινήτων (ΠΑΣΥΔΑ). Τα φαινόμενα πληθαίνουν εν μεσω και της θερινής περιόδου, με θύματα ιδιοκτήτες που προσπαθούν να συνεννοηθούν με τις εταιρίες που διαχειρίζονται τις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης ακίνητων και τους παρόχους τηλεφωνίας – internet.

Τουρίστες από ασιατικές και αραβικές χώρες καταφθάνουν στην Ελλάδα με σταθερά τηλέφωνα στις βαλίτσες και αφού πηγαίνουν στο Airbnb της αρεσκείας τους, συνδέουν την τηλεφωνική συσκευή, είτε μέσω splitter είιτε απευθείας στο router και αρχίζουν χαλαροί τα τηλέφωνα στο εξωτερικό μέσω της σταθερής τηλεφωνίας… Και όλα αυτά εκτός των όρων της βραχυχρόνιας μίσθωσης. Τα φέσια που αφήνουν εξαρτώνται από την περίοδο διαμονής και μπορεί να ξεκινούν από κάποιες εκατοντάδες και να φθάνουν μέχρι και πολλές χιλιάδες ευρώ…

Οι δυο φορείς συστήνουν στους ιδιοκτήτες προσοχή στις παροχές Internet και προτείνουν συγκεκριμένα μέτρα προστασίας. H ΠΟΜΙΔΑ παραπέμπει σε πακέτα internet μέσω κινητής τηλεφωνίας (5G και 4G). Έχει δε, προχωρήσει σε συμφωνία με ιδιώτη πάροχο για να προσφέρει ασφαλές ίντερνετ, υπό αυτό το πρίσμα, όχι μόνο για τα μέλη των σωματείων της, αλλά και για τα μέλη των άλλων οργανώσεων ιδιοκτητών και διαχειριστών βραχυχρονίων μισθώσεων. Η ΠΑΣΥΔΑ συστήνει στους ιδιοκτήτες ακίνητων να απενεργοποιήσουν από το router την χρήση σταθερής τηλεφωνίας ή να ενεργοποιήσουν την φραγή εξερχομένων κλήσεων.

 1. Στο ίδιο έργο θεατές.
  Η συνήθης τακτική.
  Πρώτα αφήνουμε το κάθε μορφής εισαγόμενο μέτρο-εφαρμογή- συνήθεια να φωλιάσει καλά μέσα στη χώρα μας.
  Πρώτα επιτρέψαμε να μετατραπούν οι πολυκατοικίες διαμερίσματα σε μικρά ξενοδοχεία, κοινόβια, ανεξέλεγκτη η ταυτότητα και ο αριθμός όλων όσων μένουν μέσα σε αυτά.
  Πρώτα καταργήσαμε τους κανονισμούς λειτουργίας των κτιρίων, σιωπηρά παρακαλώ, όχι με νομοθεσία.
  Και τέλος οι πάσης μορφής φθορές που προκαλούν όλα αυτά τα άτομα που κάνουν χρήση Airbnb μέσα στα κτίρια προσαυξάνουν τις χρεώσεις και σε κοινόχρηστα και σε κόστος ιδιοκτήτη.
  Εύκολο και γρήγορο κέρδος, ο λογαριασμός δικός σας παρακαλώ.
  Και τώρα διαβάζουμε τις συνέπειες.
  Ούτε κρύο-ούτε ζέστη.
  Οι νομοταγείς φορολογούμενοι πληρώνουν από την μία πλευρά τις απαιτήσεις προς το κράτος.
  Από την άλλη πλευρά σηκώνουν όλο αυτό το βάρος που βλέπουν να διαδραματίζεται έξω από την πόρτα τους μη έχοντας δυνάμεις να αντιδράσουν.
  Ασχολήθηκε στα σοβαρά η πολιτεία με όλο αυτό το εισαγόμενο μοντέλο Airbnb και τις επικίνδυνες συνέπειές του.?
  Η επιβεβαίωση λοιπόν θα πάθεις θα μάθεις.
  Για μία ακόμη περίπτωση η χώρα μας εκτός οργάνωσης, εκτός ελέγχου, και κυρίως σε πολλές περιπτώσεις μετακινούνται μέσα στη χώρα άτομα αγνώστων στοιχείων (αχαρτογράφητα) , αγνώστου χώρας προέλευσης, με πολλές πιθανότητες πέρα των όσων άλλων και εστία μικροβίων, θέματα υγείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ