Η Σαουδική Αραβία «προειδοποίησε» με αντίποινα αν αγγίξουν περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να πουλήσει ευρωπαϊκά ομόλογα εάν αποφασιστεί τελικά από την G7 η κατάσχεση μέρους των δεσμευμένων περιουσιακών στοιχείων της Ρωσίας.

Σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Bloomberg, σε πριν από λίγο καιρό η Σαουδική Αραβία «προειδοποίησε» με αντίποινα στην αγορά ομολόγων εάν η G7 αποφάσιζε να κατασχέσει σχεδόν 300 δισ. δολάρια από τα δεσμευμένα περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας.

Πηγές του Bloomberg περιγράφουν τη στάση του υπουργείου Οικονομικών του βασιλείου, ως συγκεκαλυμμένη απειλή. Οι Σαουδάραβες ανέφεραν συγκεκριμένα το χρέος που έχει εκδοθεί από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών.

Υπογραμμίζεται ότι τον Μάιο και τον Ιούνιο, η G7 εξέταζε επιλογές για τα κεφάλαια της ρωσικής κεντρικής τράπεζας.

Τελικά, η ομάδα συμφώνησε τελικά να αξιοποιήσει τα παραγόμενα κέρδη από τα assets και να αφήσει τα ίδια τα περιουσιακά στοιχεία, παρά τις αμερικανο-βρετανικές πιέσεις προς τους συμμάχους.

Κάποια κράτη-μέλη της ευρωζώνης ήταν αντίθετα σε αυτή την ιδέα, ανησυχώντας ότι θα μπορούσε να προκαλέσει «τριγμούς».

Οι ίδιες πηγές δήλωσαν πως η στάση της Σαουδικής Αραβίας πιθανότατα επηρέασε την απροθυμία αυτών των χωρών,

Οι συμμετοχές του σαουδαραβικού βασιλείου σε ομόλογα του ευρώ και της Γαλλίας μπορεί να ανέρχονται σε δεκάδες δισ. ευρώ, αλλά πιθανώς δεν είναι αρκετά μεγάλες ώστε να κάνουν μεγάλη διαφορά αν πωληθούν. Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εξακολουθούν να ανησυχούν επειδή άλλες χώρες μπορεί να είχαν ακολουθήσει το παράδειγμα της Σαουδικής Αραβίας.

Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με το Bloomberg, η θέση της Σαουδικής Αραβίας άλλαξε αφού τα κράτη της G7 έκαναν πρόταση που δεν απαλλοτριώνει τα περιουσιακά στοιχεία.

Με πληροφορίες απο το documentonews.gr

  1. Λογικο ειναι : Οταν ανατρεπεις ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ, καθε ρυθμιστικο πλαισιο στις Διεθνεις συναλλαγες και την παγκσμια οικονομικη σκακιερα, τοτε αυτο τπ πραμα δεν λεγεται καπιταλισμος αλλα MΠ0ΥΡΔEΛΛ0 TOY KEPATA, που μοναχα ενα ΚΟΚΚΙΝΟ λαμπακι του λειπει για να δειχνει τι πραγματικα ΕΙΝΑΙ στην ουσια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ