Κράτος εκβιαστών και νταβατζήδων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η μεγάλη ντροπή της Δημόσιας Διοίκησης με τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων καθημερινώς, δεν ξεπλένεται με καμία τιμωρία, των φερομένων, όσο μεγάλη και να είναι αυτή. Ούτε επίσης πρόκειται να εξυγιανθεί το Δημόσιο με τους ήδη εμπλεκομένους στην υπόθεση των εκβιασμένων ιδιοκτητών καταστημάτων που άδικα ή και δίκαια έγιναν θύματα.

Γιατί υπέκυπταν στους εκβιασμούς, και πλήρωναν τους εκβιαστές και δεν διόρθωναν τα τρωτά, όπου υπήρχαν, στις επιχειρήσεις τους; Αναπάντητο. Αυτό είναι το ένα μέρος. Το δε δεύτερο μέρος είναι το ίδιο το Δημόσιο που δεν διαθέτει ελεγκτικούς μηχανισμούς αφήνοντας πεδία ελεύθερα προς δράση των επιρρεπών στην διαφθορά. Εάν δε, και παρ’ ελπίδα, διαθέτει τέτοιους, γιατί δεν τους εγκαλεί; Παντού «δημοκρατεύει» το λεγόμενο λαϊκά και ντόμπρα…καρα@..@..ριό.

Ουδείς προϊστάμενος δε τολμά να ελέγξει ή αδιαφορεί ένεκα το μάταιο της προσπάθειας. Κραυγαλέο παράδειγμα ο Δούκας! Είναι δυνατόν να γνωρίζει αυτός ο κύριος το τι συμβαίνει στον Δήμο Αθηναίων; Θα πεί, εφόσον ερωτηθεί, δηλαδή ποτέ, «δεν με ενημέρωσαν προϊστάμενοι των αρμοδίων υπηρεσιών» ή κάτι τέτοιο. ΕΥΓΕ! Τους προϊσταμένους τους εγκάλεσε για πλημμελή έλεγχο, και επιβολή τιμωρίας αυτών με ανάλογες κυρώσεις; Όλοι σιωπούν (ομερτά!) και περιμένουν από ένα εισαγγελέα κάθαρση ανάλογα με το τι θα του επιτραπεί να ανακαλύψει.

Επίσης ανακοινώθηκε από την ΥΠΠΟ επιβολή αναστολής καθηκόντων σε ενεχόμενους υπαλλήλους σύμφωνα με το άρθρο ..μι,παράγραφος..χι, εδάφιον…ψι, του κανονισμού …νι! Και άντε βρες την άκρη για το τι σημαίνουν όλα αυτά, αφού δεν περιγράφονται. Ας μας πουν τουλάχιστον τι κυρώσεις επιφέρει, αν επιφέρει καμία, η επιβληθείσα ποινή της «αναστολής» υπηρεσιών, και με το τι αυτή συνεπάγεται, αν δεν είναι «μη μιλάτε» και κάντε άκρη να ξεχαστεί!

Συνεπώς για άλλη μιά φορά ο στόχος είναι η κάλυψη κν «κουκούλωμα» υπάρχουσας σήψης στο Δημόσιο, και σωτηρία από πουθενά δεν διαφαίνεται έτσι που προχωρούν τα πράγματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ