11/04/2021

Η εθνοκάθαρση στο Κόσοβο συνεχίζεται

Array

   Εξαιτίας των καταγγελιών του Γάλλου στρατηγού της ΚΦΟΡ Μίσα Γιακόβλιεβ ότι δεν του επιτράπηκε είσοδος στο σερβικό νοσοκομείο να επισκεφτεί τους τραυματισμένους Σέρβους στα πρόσφατα επεισόδια και των συνεχών επιθέσεων κατά της ΚΦΟΡ από τα ΜΜΕ, το Δημοσιογραφικό Πρακτορείο Μπέτα σχετικά με το θέμα αυτό ζήτησε τη δήλωση από τον Μητροπολίτη Αρτέμιο. Ο Μητροπολίτης είπε «ο στρατηγός ξεκίνησε να πάει στο νοσοκομείο για να επιδειχθεί δήθεν ανθρωπιστικός, ενώ οι στρατιώτες του δεν εκτέλεσαν το καθήκον τους, δεν εμπόδισαν τις ταραχές και δεν απέτρεψαν εγκληματίες και τους τρομοκράτες».
   Είναι απλά απίθανος ο βαθμός υποκρισίας του αξιωματικού της ΚΦΟΡ ο οποίος παρόλο που είναι κατοχικός στρατός σε ξένη χώρα τολμάει να επισκεφθεί τους τραυματισμένους Σέρβους τους οποίους ακριβώς ο ίδιος τραυμάτισε διότι δεν εκτελούσε το καθήκον του.
   Ο Αρτέμιος τόνισε ότι και πολλά εγκλήματα κατά των Σέρβων στο Κόσσοβο και τα Μετόχια «συνέβαιναν και σήμερα συμβαίνουν υπό την παρουσία της ΚΦΟΡ και χωρίς την κατάλληλη απάντησή της».
   Ο Μητροπολίτης Ράσκας-Πριζρένης πρόσθεσε ότι «το φταίξιμο πάλι ρίχνεται στους Σέρβους, και όχι σε εκείνους οι οποίοι φταίνε» και αυτοί είναι, σύμφωνα με τη γνώμη του, η διεθνής κοινότητα και τα κράτη τα οποία «αναγνώρισαν το τερατώδες δημιούργημα το λεγόμενο ανεξάρτητο Κόσσοβο».
   Ο Μητροπολίτης Αρτέμιος υπογράμμισε και ότι ο σερβικός λαός στο Κόσσοβο και τα Μετόχια εδώ και δέκα χρόνια έχει στερηθεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και αντιμετωπίζει τις καθημερινές επιθέσεις κατά του ιδίου, της εκκλησίας του και των νεκροταφείων του.
   «Έχουμε αποστερηθεί, στερηθήκαμε όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα, καθημερινά βιώνουμε διωγμούς, επιθέσεις, δολοφονίες, τραυματισμούς και επιθέσεις κατά των εκκλησιών και νεκροταφείων» δήλωσε ο Μητροπολίτης Αρτέμιος.
Υπηρεσία Τύπου της Μητρόπολης Ράσκας-Πριζρένης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ