ΤΡΙΤΗ, 7 ΙΟΥΛΙΟΥ 2026
ΔΙΕΘΝΗ

Διόδια στο Μανχάταν

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Πρόσθεσε το olympia.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Για να μειωθεί η κίνηση μέσα στη Νέα Υόρκη η κυβερνήτης Κάθι Χόκουλ αποφάσισε να βάλει διόδια στις εισόδους του Μανχάταν.

Έτσι, εισηγήθηκε να μπουν διόδια 9 δολαρίων σε όποιον μπει στο Μανχάταν κάτω από την 60η οδό, για τις ώρες αιχμής.

Με αυτό το μέτρο η κυβερνήτης πιστεύει ότι θα αντιμετωπιστεί το σοβαρό πρόβλημα της κυκλοφοριακής κίνησης στο κέντρο της Νέας Υόρκης, όπου κυκλοφορούν καθημερινά 900.000 αυτοκίνητα, αλλά θα μειωθεί και η ρύπανση.

H Κάθι Χόκουλ ήθελε να επιβάλει την λύση των διοδίων εδώ και χρόνια, αλλά υπαναχωρούσε λόγω των έντονων αντιδράσεων.

Στις 5 Ιανουαρίου θα τεθούν σε ισχύ τα διόδια και θα πληρώνουν 9 δολάρια τα επιβατικά, τα ταξί 0,75 σεντ, τα βαν 1,25 δολάρια και τα Uber 2,5 δολάρια. Μικρά φορτηγά θα πληρώνουν 14,40 και τα τουριστικά λεωφορεία 21,60 δολάρια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *