Πιέζουν την Κύπρο να μπει στο μηχανισμό στήριξης πριν τις ελληνικές εκλογές

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

newego large t 1101 54074193Η Κύπρος είναι ήδη σε συζητήσεις με τις Βρυξέλλες για την προσφυγή της σε μηχανισμό στήριξης.

Ωστόσο, η απόφαση θα έχει ληφθεί μέχρι τα τέλη του Ιούνη, όταν και λήγει η προθεσμία για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Κύπρος πιέζεται να ενταχθεί με μηχανισμό στήριξης πριν από τις ελληνικές εκλογές, προκειμένου να είναι διασφαλισμένη σε περίπτωση που δεν υπάρξει κυβέρνηση την 18η Ιουνίου στην Ελλάδα.

Ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Βάσος Σιαρλή παραδέχτηκε αργά το βράδυ, μιλώντας σε εκπομπή του ΡΙΚ, ότι η Λευκωσία μελετά διάφορες επιλογές, μεταξύ των οποίων και προσφυγή στον μηχανισμό στήριξης, σε χρόνο που θα επιλέξει η ίδια.

Η Κύπρος θα αποφασίσει για το πακέτο με βάση το χρονικό ορίζοντα του δανείου, αλλά και το γεγονός ότι δεν επιθυμεί συνοδευτικά μέτρα, όπως έπραξε και η Ισπανία, καθώς τρέχει ήδη το δικό της μνημόνιο συγκράτησης του ελλείμματος.

Η διάσωση της Λαϊκής Τράπεζας με 1,8 δις είναι στο επίκεντρο της διάσωσης, ενώ κύριος στόχος για την Κύπρο είναι να παραμείνει το έλλειμμα κάτω από το 3% φέτος, καθώς αυτή την ώρα βρίσκεται στο 2,5% και εκτιμάται ότι θα πέσει στο 0,5% το 2013.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ