Αλέξης Τσίπρας για Μητσοτακη: Από κανέναν, όμως, δεν παραπλανήθηκε

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Από κανέναν, όμως, δεν παραπλανήθηκε.
Αν υπάρχει μια προφανής αλήθεια και στις δύο περιπτώσεις, είναι τα συνειδητά ψέματα για να παραπλανηθεί η κοινή γνώμη.
Και, βεβαίως, η διαρκής παραβίαση κάθε ορίου που θέτουν οι κανόνες του κράτους δικαίου σε μια φιλελεύθερη δημοκρατία.
Με στόχο προφανή, έναν και μοναδικό: Την εξουσία.
Οργάνωσε τις παρακολουθήσεις, προκειμένου να διευρύνει την εξουσία του.
Ενορχήστρωσε το μπάζωμα και τη συγκάλυψη, προκειμένου να διατηρήσει την εξουσία του.
Γιατί, ας μη ξεχνάμε μια κρίσιμη παράμετρο: Μόλις ενάμιση μήνα μετά το έγκλημα των Τεμπών, είχαμε εκλογές.
Αν γίνονταν τότε γνωστά όσα έχουν αποκαλυφθεί σήμερα, δε θα τολμούσε κανείς να χαρακτηρίσει το έγκλημα των Τεμπών απλώς ‘δυστύχημα’.
Και η αναζήτηση ευθυνών δε θα διαχεόταν στις διαχρονικές ανεπάρκειες του κράτους και του πολιτικού συστήματος, αλλά στις πολύ συγκεκριμένες ευθύνες της παρούσας κυβέρνησης.
Και αναγκαστικά αυτή η συζήτηση για την αναζήτηση των ευθυνών δε θα τελείωνε τις επόμενες ημέρες, αλλά θα έφτανε ως και τη μέρα των εκλογών.

Έπρεπε, λοιπόν, πάση θυσία να ξεχαστεί.
Γι’ αυτό και οι μπουλντόζες έλαβαν εντολή να μπαζώσουν, το επόμενο κιόλας πρωί.
Για να θάψουν το έγκλημα.
Για να ξεχαστεί το έγκλημα.”
Εκδήλωση Ινστιτούτου Αλέξη Τσίπρα “Κράτος Δικαίου, Δημοκρατία και Δικαιοσύνη” στο Ωδείο Αθηνών.

https://twitter.com/atsipras/status/1888528959559634954?s=61&t=69qM24fvfz5o3nkoW_wjtw

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ