Για την κυβέρνηση του Πεκίνου, η τεχνητή νοημοσύνη γίνεται εθνική προτεραιότητα.
Ενώ σε άλλα μέρη του κόσμου τα παιδιά πηγαίνουν ποδόσφαιρο ή κολύμπι μετά το σχολείο, στην Κίνα εκατομμύρια μαθητές μαθαίνουν να προγραμματίζουν, να δημιουργούν ρομπότ και να χρησιμοποιούν αλγόριθμους.
Οι αρχές θέλουν να τους προετοιμάσουν από νεαρή ηλικία για έναν κόσμο που κυριαρχείται από την τεχνολογία και, τελικά, για μια ηγετική θέση στον παγκόσμιο αγώνα για την ψηφιακή υπεροχή.
Αντί για αθλητική προπόνηση, κάποια παιδιά αφιερώνουν ώρες μαθαίνοντας για την τεχνητή νοημοσύνη.

Βενγκ Ντουολούο, μαθητής: «Γράφω ένα πρόγραμμα στον υπολογιστή, τον συνδέω στο αυτοκίνητο, μετά τον φορτίζω και το αυτοκίνητο ξεκινά μόνο του».
Πάνω από 12 εκατομμύρια παιδιά είναι ήδη εγγεγραμμένα σε τέτοια μαθήματα
Τέτοια κέντρα αναδύονται στην Κίνα με γοργούς ρυθμούς. Πάνω από 12 εκατομμύρια παιδιά είναι ήδη εγγεγραμμένα σε τέτοια μαθήματα, όπου μαθαίνουν όχι μόνο πώς λειτουργεί η τεχνητή νοημοσύνη, αλλά και πώς μπορούν να δημιουργήσουν τα ίδια την τεχνολογία του μέλλοντος.
Μια νοοτροπία που ώθησε έναν διευθυντή να ηγηθεί ενός από τα πιο επιτυχημένα σχολεία της Σαγκάης που επικεντρώνεται στην τεχνητή νοημοσύνη.

Μιάο, διευθυντής σχολείου Τεχνητής Νοημοσύνης: «Τώρα που η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι παντού στη ζωή μας, η χώρα πρέπει να αναπτυχθεί εντατικά και να χτίσει το μέλλον με τη βοήθεια της επιστήμης και της τεχνολογίας».
Ρόλαντ Σμιντ, ανταποκριτής του RTL 4: «Στην Κίνα, τα παιδιά μαθαίνουν να κατασκευάζουν ρομπότ πριν μάθουν να κάνουν ποδήλατο. Μπορεί να φαίνεται δύσκολο να το πιστέψει κανείς, αλλά ταιριάζει απόλυτα στη στρατηγική της Κίνας να γίνει παγκόσμιος ηγέτης στην Τεχνητή Νοημοσύνη. Προς το παρόν, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν το πάνω χέρι, αλλά αυτά τα παιδιά είναι αποφασισμένα να αλλάξουν τα πράγματα».
Λου Τζιατόνγκ, μαθητής: «Χρησιμοποιώ το DeepSeek για να με βοηθάει με τις εργασίες μου. Δεν ξέρω ακριβώς πώς λειτουργεί, αλλά κάνω ερωτήσεις και μου δίνει απαντήσεις».
Στις αρχές του έτους, η κινεζική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης ”DeepSeek” προκάλεσε σοκ στη Wall Street. Οι μετοχές των αμερικανικών κολοσσών, όπως η N-vidia, υποχώρησαν απότομα και ο γίγαντας των τσιπ έχασε σχεδόν 600 δισεκατομμύρια δολάρια από την αγοραία αξία.
Știrile PRO TV
—