Έχουν πάλι βρεί «πάτημα» όλα τα της αντιπολίτευσης κόμματα, κυρίως τα έχοντα εκείνο το διαφημιστικό «προοδευτικά» είτε στον τίτλο τους είτε στους λόγους τους είτε στο πρόγραμμα τους, μη και θιγεί αυτό που πρέπει, επί τέλους, να θιγεί. Δηλαδή αυτό που μαστίζει την Ελληνική Κοινωνία. Και αυτό είναι η μονιμότητα στο δημόσιο.
Αυτή λοιπόν την μονιμότητα στο δημόσιο πρέπει και είναι αναγκαίο να αναθεωρηθεί, αφού αποτελεί τροχοπέδη κάθε αναπτυξης κάθε προόδου ολόκληρου του λαού. Και όχι των ολίγων. Και αυτό δεν είναι, ή δεν πρέπει να είναι η αυτού καθ εαυτού μονιμότητα.
Όχι. Οφείλει όμως να είναι η πάταξη της καθ οιονδήποτε λόγο, αλλά και τρόπο, της «ψηφοθηρικής» μονιμότητας των κατσικωμένων στο δημόσιο εκλεκτών των ψηφισμένων αρχόντων του λαού, εάν δεν έχουν αντικείμενο απασχόλησης, κυρίως «προοδευτικής» τέτοιας όπως η μεγάλη «μερίδα» των συνδικαλιστών, στο δημόσιο πάντα, όπως και των μετακλητών « …στις ακόμα καλύτερες μέρες» στην χωρίς λόγου και αντικειμένου απασχόληση. Εκτός πάντως της μετάκλησης λίαν περιορισμένου αριθμού υπαλλήλων και για κάλυψη μόνο αποδεδειγμένων αναγκών εξυπηρέτησης της υπηρεσίας. Αυτό το «ψήφα» με για να μην ξαναδουλέψεις πρέπει να σταματήσει. «Μαχαίρι» τώρα. Εδώ πρέπει να αναφερθεί στο ότι για την ύπαρξη αυτής της «γάγγραινας» μόνο ο υπάλληλος δεν φταίει, αφού πολλάκις του απονέμεται χωρίς καν να σκεφθεί να το ζητήσει. Άλλοι φταίνε για όλα αυτα, και είναι κυρίως αυτοί εκ των ψηφισμένων κύρια που σήμερα κόπτονται και ξεσηκώνονται στο να μην αλλάξει τίποτα από αυτα που χρησιμοποίησαν για την προσωπική τους ανέλιξη.
Άσχετα αν το είπε ο Μητσοτάκης σήμερα, το έχουν ζητήσει πολλοί άλλοι πολύ πριν από αυτόν τον ίδιο.
Μας είπε επίσης ότι θα πατάξει και τον πληθωρισμό, και μας «πάταξε». Πως γίνεται να πατάξει ο σημερινός Πρωθυπουργός κάτι που ο ίδιος δημιούργησε, για ευνόητους λόγους. Γιατί το είπε αυτό λοιπόν; Για να μας ησυχάσει πένοντες; Αφού ήδη ανακοίνωσε πως ακολουθεί και η ύδρευση για…..χαράτσι. Τι άλλο;
Το έχουν βρεί το κόλπο. Πληθωρισμός! Πληθωρισμός που είναι και ο μόνος καλύτερος τρόπος να φορολογήσεις, χοντρά, χωρίς να σου χρειαστεί να νομοθετήσεις! Δηλαδή «αναίμακτα». Έτσι νομίζει, όμως θα τις ζήσει τις εκλογές. Και δεν θα γλυτώσει.
Ακόμα και οι δημοσκοπήσεις που ξεφυτρώνουν σχεδόν εβδομαδιαία (ποιος να τις παραγγέλνει;) και όλες τον δείχνουν «προτιμημένο» κατά το δυνατόν, αφού πάρα πάνω δεν μπορούν, αυτές λοιπόν δεν θα τον γλυτώσουν από το να «μασήσει λεμόνια» που λέει ο λαός, την νύχτα των προσεχώς αποτελεσμάτων. Ήδη μια μικρά γεύση την έλαβε την νύχτα των Ευρωεκλογών, που δεν είχαν ακόμη ωριμάσει. Και όλοι καταλαβαίνουν σε τι μετατρέπονται τα λεμόνια από την ωρίμανση και μετά, και όχι μόνο που «ξυνίζουν».
ΑΠ