Γράφει ο Γεώργιος Παπαδάτος
Τώρα πού ο πάνσοφος Ελλην ψηφοφόρος επέλεξε τούς εκπροσώπους του πού θά τόν οδηγήσουν ξανά στο δρόμο της προόδου και της ανάπτυξης και θα αποκαταστήσουν τη χαμένη του αξιοπρέπεια , δηλαδή ολα οσα είχε πριν από την κρίση του 2009 , καιρός είναι
να ασχοληθούμε και με κάτι πιό ανάλαφρο . Οχι τόσο σημαντικό οσο το Ευρώ ή η δραχμή
τα μνημόνια, η παραμονή στην Ευρωζώνη και τόσα αλλα βαριά κι ασήκωτα . Επέλεξα λοιπόν
τη διατροφή .Θέμα ασήμαντο μια και οι κυβερνήσεις μας δεν θεώρησαν οτι αξίζει να ασχοληθη
κανείς σοβαρά με αυτό .Και δεν αμφιβαλλω.Από καθαρή περιέργεια ρωτώ.
Συχνά πυκνά αναφερόμαστε σε Ελληνικά προΪόντα που τα θεωρούμε πολυ πιό ακριβά
απο τα αντίστοιχα εισαγώμενα ακόμη και από τα παραγώμενα στη δυτική Ευρώπη και οχι
μόνο τα εισαγώμενα απο τριτοκοσμικές λεγόμενες χώρες .Σαν παράδειγμα θα φέρω τα
τυριά .Δεν γνωρίζω πώς γίνεται η καστολόγησή τους και εχουν διπλάσια τιμή στη λιανική
απο τα της Δυτικής Ευρώπης .
Ειναι γνωστό οτι το πρόβειο και κατσικίσιο γάλα ειναι αρκετα πιο ακριβό απο αγελαδινό.
— Η τιμή της φέτας απο πρόβειο ή ανάμεικτο με κατσικίσιο κοστίζει μέσον όρο -βαρελίσια
ή δοχείο και οχι συσκευασμένη – 7.50 έως 8.00 ευρώ το κιλό .
— Το λευκό τυρί απο αγελαδινό γάλα 3.50 έως 4.00 ευρώ
— Τα κίτρινα τυριά περίπου 12,00 ευρω. Δεν γνωρίζω από τί γάλα γίνονται. Αν είναι από ΄
πρόβειο ,γιατί αυτή η διαφορά τιμής συγκριτικά με τη φέτα ;
— Πολυδιαφημισμένο κίτρινο τυρί από πρόβειο και αγελαδινό γάλα οπως γράφει στη
συσκευασία είναι πιο ακριβό απο πολλα΄κίτρινα .Αυτό πώς γίνεται αφού το αγελαδινό
ειναι πολύ φθινότερο του πρόβειου και το τυρί απο τα δυο αυτά γάλατα εχει σχεδόν
διπλάσια τιμή της φέτας που ειναι σκέτο πρόβειο ;
Απλή απορία αφού τα οικονομικά μας ειναι περιορισμένα πια και θα θέλαμε να
στηρίξωμε τον Ελληνα παραγωγό .
Με εκτίμηση