ΔΕΥΤΕΡΑ, 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2026
ΕΛΛΑΔΑ

Λιμενικός έκλεβε καύσιμα από υπηρεσιακά βυτιοφόρα και τα πουλούσε παράνομα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Πρόσθεσε το olympia.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Χειροπέδες σε έναν λιμενικό  ανθυποπλοίαρχο του Λιμενικού Σώματος

Κατηγορείται ότι έκλεβε καύσιμα από υπηρεσιακά βυτιοφόρα και τα πουλούσε παράνομα. Ο λιμενικός συνελήφθη σε περιοχή της Κορίνθου.

Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων προχώρησε στην σύλληψη 2 ακόμη ατόμων, ηλικίας 47 και 54 ετών, που φέρονται να αγόραζαν τα καύσιμα ενώ στην δικογραφία περιλαμβάνεται και ένα ακόμη άτομο, 28 ετών.

Οι εμπλεκόμενοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για υπεξαίρεση και παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών.

Η ανακοίνωση των αρχών

Οροηγήθηκε διερεύνηση καταγγελίας, από την οποία προέκυψε ότι ο αξιωματικός, ο οποίος ήταν επιφορτισμένος με καθήκοντα οδηγού υπηρεσιακών βυτιοφόρων του Λιμενικού Σώματος, τουλάχιστον από τον Ιούνιο του 2025, υπεξαιρούσε συστηματικά καύσιμα κατά τον ανεφοδιασμό δεξαμενών ή σκαφών, τοποθετώντας σε αυτά μικρότερες ποσότητες από τις αιτηθείσες. Στη συνέχεια, αποθήκευε προσωρινά τις ποσότητες σε μπιτόνια και δεξαμενές, οι οποίες βρίσκονταν επιμελώς κρυμμένες σε χώρους της κύριας και της εξοχικής κατοικίας του, σε περιοχή της Κορίνθου.

Οδηγώντας βραδινές ή πρώτες πρωινές ώρες, ώστε να μην γίνεται αντιληπτός, μετέφερε και παρέδιδε τα καύσιμα σε κατάστημα ιδιοκτησίας του 54χρονου, ο οποίος έναντι χρηματικού αντιτίμου (περίπου 0,80 ευρώ ανά λίτρο) τα παραλάμβανε για τη λειτουργία του καταστήματος.

Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι, ο 28χρονος που δεν έχει συλληφθεί, ο οποίος είναι συγγενικό πρόσωπο του 54χρονου, γνώριζε για τις παράνομες αγοραπωλησίες και, μάλιστα, διακριβώθηκε μια περίπτωση, κατά την οποία είχε ζητήσει από τον υπάλληλο τη χορήγηση καυσίμων για τη λειτουργία και άλλου καταστήματος της οικογένειάς του.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της προανάκρισης, προέκυψε και η εμπλοκή του 47χρονου στην υπόθεση, ο οποίος, μεσημεριανές ώρες της 8ης Οκτωβρίου, πήγε με όχημα στο σπίτι του υπαλλήλου και παρέλαβε 23 μπιτόνια με καύσιμα.

Έχουν διακριβωθεί τουλάχιστον 9 περιπτώσεις υπεξαίρεσης καυσίμων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

limeniko 1

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν

Από τις έρευνες σε σπίτια και σωματικές έρευνες:

41 μπιτόνια με υγρό καύσιμο,

– 5 όπλα (δίκαννα και καραμπίνες), κατά περίπτωση, με ληγμένη ή χωρίς άδεια,

– 2 αεροβόλα,

– ξιφίδιο,

– 30 φυσίγγια,

– 2.300 ευρώ,

– 10,58 γραμμάρια κάνναβης,

– 3 οχήματα,

– 3 κινητά και

– χειρόγραφες σημειώσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *