Συμφωνία μεταβίβασής σε αμερικανικά χέρια
Η εξαιρετικά δημοφιλής εφαρμογή βίντεο μικρής διάρκειας TikTok, την οποία δημιούργησαν Κινέζοι θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά και στις ΗΠΑ, καθώς η Κίνα ενέκρινε την συμφωνία μεταβίβασής της σε αμερικανικά «χέρια».
Αυτό δήλωσε σήμερα, Πέμπτη 30/10, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Σκοτ Μπέσεντ, προσθέτοντας ότι η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί και επίσημα «μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες και μήνες», χωρίς, ωστόσο, να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες.
Η Κίνα ενέκρινε τους όρους της συμφωνίας
«Στην Κουάλα Λουμπούρ ολοκληρώσαμε τη συμφωνία για το TikTok με όρους που ενέκρινε η Κίνα και αναμένω ότι θα προχωρήσει τις ερχόμενες εβδομάδες και μήνες και θα δούμε επιτέλους μια λύση σε αυτό», δήλωσε συγκεκριμένα στην εκπομπή Fox Business Network ο Μπέσεντ, αναφερόμενος στη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ.
Από την πλευρά του, το Υπουργείο Εμπορίου της Κίνας ανέφερε σε σημερινή ανακοίνωση του ότι η Κίνα θα χειρισθεί κατάλληλα τα ζητήματα που σχετίζονται με το TikTok, σε συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες.
