Εντυπώσεις, όχι αρεστές εντυπώσεις, προκάλεσαν οι τοποθετήσεις των εντός Βουλής, αλλά και εκτός αυτής, στελεχών του ΠΑΣΟΚ
κατά του Λιμενικού Σώματος μετά το πολύ θανατηφόρο συμβάν της Χίου.
Εδώ θα πρέπει κάποιος να τους θυμίσει την τοποθέτηση του ιδρυτή του κινήματος τους πως κατά την πρώτη αυτού ομιλία μέσα στη Βουλή ακούστηκε εμφαντικά να τονίζει πως «η Ελλάδα ανήκει εις τους Έλληνες»!
Εάν λοιπόν αυτό το αμέσως πιο πάνω σαφέστατο έχει διαγραφεί από τις αρχές του κινήματος τους, δεν έχουν τόσον ο σημερινός πρόεδρος ως και οι δελφίνοι της θέσης του, να τοποθετηθούν.
Και αυτό διότι αυτές οι φουσκωτές λέμβοι που όλοι γνωρίζουμε
είτε ξεκινούν από την Τουρκία, είτε από την Λιβύη, είτε από όπου αλλού, πολύ λίγο διαφέρουν με «αποβατικά» εισβολής ορισμένου σκοπού, αλλοτρίων.
Και για να τοποθετηθούν έτσι καταθέτοντας τι άλλο πρέπει να κάνει η Ακτοφυλακή μας, ή και να μην κάνει, καταργώντας «ντε φάκτο» αυτήν όταν έλθουν «στα πράγματα» για να σταθμιστεί και αυτό, από τον που θα ψηφίσει, και για …… να γίνει έτσι και του λαού το θέλημα, αφού κάποτε, κάποτε, χρειάζεται και αυτόν οι πολιτικοί να τον ρωτούν, και όχι, εν επ αυτού σιγή, να τον εκπροσωπούν.
