ΚΥΡΙΑΚΗ, 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2026
ΔΙΑΦΟΡΑ

Έσβησε ο δημιουργός ενός σπουδαίου ελληνικού συγκροτήματος της δεκαετίας του 80, ο Γιάννης Ευστάθιου των OPA

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Πρόσθεσε το olympia.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Κάτι που πέρασε απαρατήρητο

«Έφυγε» ο Γιάννης Ευσταθίου μουσικός και συνθέτης της ελληνικής μουσικής σκηνής.
Δημιούργησε το συγκρότημα Oppressive People Attack (O.P.A.) γύρω στο 1989 μαζί με τον Γιώργο Γκικοδήμα.
Πριν από τη δημιουργία των O.P.A. συμμετείχε στο συγκρότημα «Dreamer and the Full Moon», μαζί με τον Μάνο Ξυδούς
Ο Ευσταθίου ήταν εκείνος που συνέβαλε στη μίξη του hip-hop με ηλεκτρονικούς ήχους και ελληνικά παραδοσιακά στοιχεία. Ένα από τα calt συγκροτήματα που παίχτηκαν πολύ εκείνη την περίοδο από τους DJs.
Ποτέ δεν τον είδα μετά τη διάλυση του ντουέτου (96-97) σε συνέντευξη. Σεμνός και δημιουργικός. Όμως έγραψε ένα από τα καλύτερα τραγούδια το 1990, που αγαπήθηκαν πολύ. Ακόμα και τώρα παραμένει ένα «φρέσκο» τραγούδι.
Καλό ταξίδι Γιάννη…
Μες στα Δυο της Μάτια… Με την Αλεξίου.
«Κι από τα μαλλιά της πλεξούδες
να ζεσταίνουν κάθε διαβάτη,
που ‘χει ξαποστάσει πάνω στο σταρένιο της κορμί
κι έχει αποκοιμηθεί…»

 

 

 

 

Μία απάντηση στο “Έσβησε ο δημιουργός ενός σπουδαίου ελληνικού συγκροτήματος της δεκαετίας του 80, ο Γιάννης Ευστάθιου των OPA”

  1. Γνωρισα τον Γιαννη και ολα τα αλλα παιδια του συγκροτηματος την δεκαετια του 90.Ηταν ενα πολυ καλο παιδι και γιναμε αμεσως φιλοι.Επαιζε και πολυ καλο ταβλι.Θεος να τον αναπαυει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *