Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023

Μορφή τελεσιγράφου η στήριξη Τρισέ: Πόσο να στηρίξουμε όταν είστε "Τιτανικός";

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ant1 8 4 2010Η διπλή στήριξη Τρισέ ήταν και η μόνη πρακτική βοήθεια που πήρε η Ελληνική οικονομία τους τελευταίους μήνες, γεγονός που οφείλεται βέβαια στην πίεση Σαμαρά και την εγγύηση του ότι θα συμβάλλει με κάθε μέσο και δεν θα χρησιμοποιήσει την κρίση ως αντιπολιτευτικό όπλο.
Την ίδια ώρα που ο πρωθυπουργός χαριεντιζόταν με no-name “επιτελείς ενώ Σαρκοζί και Μέρκελ τον σνόμπαραν επιδεικτικά, ο Σαμαράς είχε επιδοθεί σε μπαράζ επαφών με Τρισέ – Μπαρόζο και βέβαια στο ΕΛΚ όπου δεν δίστασε να κοντραριστεί με τον σκληρό πυρήνα για το θέμα της έλευσης του ΔΝΤ.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την διπλή στήριξη από τον Τρισέ, που στην ουσία γλίτωσε την χώρα από την πτώχευση. Όλοι αντιλαμβανόμαστε πλέον ότι εάν το Τρισέ δεν είχε κάνει αυτές τις ξεκάθαρες δηλώσεις στήριξης του Ελληνικού τραπεζικού συστήματος, αυτή την στιγμή η χώρα θα είχε χρεωκοπήσει αφού τα Ελληνικά τραπεζικά collaterals δεν θα ήταν αποδεκτά από τις ξένες τράπεζες.
Η χθεσινή στήριξη πάντως φαίνεται ότι είναι και η τελευταία αφού η κυβέρνηση συνεχίζει να “αυτοκτονεί” με τις αλλοπρόσαλλες δηλώσεις και την εγκληματική συμπεριφορά της. Ο ίδιος ο Τρισέ έχει έλθει σε πολύ δύσκολη θέση, αφού στην ουσία στηρίζει μία χώρα με αυτοκτονικές τάσεις ενώ υπάρχει έντονο κλίμα δυσπιστίας πλέον προς τον ίδιο τον πρωθυπουργό και τις πραγματικές προθέσεις του.
Η κυβέρνηση επιμένει να κρύβει κάτω από το χαλί τον διαχρονικό ρόλο της Goldman Sachs παρά τις συνεχείς πιέσεις της ΕΕ για παράθεση ΟΛΩΝ των συμφωνιών που αφορούν την Ελλάδα. Λογικό είναι οι Ευρωπαίοι να μην έχουν πλέον καμμία εμπιστοσύνη και να βλέπουν στην ουσία κάποιους στην κυβέρνηση να σέρνουν την Ελλάδα στην “αγκαλιά” του ΔΝΤ με τη βοήθεια της Goldman Sachs!
Υπάρχει πλούσιο παρασκήνιο το οποίο θα προσπαθήσουμε να σας το μεταφέρουμε τις επόμενες ώρες…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ