ΤΕΤΑΡΤΗ, 22 ΙΟΥΛΙΟΥ 2026
ΕΛΛΑΔΑ

Διαδοχικοί σεισμοί με επίκεντρο την Εύβοια, αισθητοί και στην Αττική

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Πρόσθεσε το olympia.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Αναστάτωση προκάλεσαν διαδοχικές σεισμικές δονήσεις που σημειώθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής στην Εύβοια

με τον σεισμό να γίνεται αισθητός όχι μόνο στο νησί αλλά και σε αρκετές περιοχές της Αττικής. Συνεχίστε την ανάγνωση.

Η πρώτη και ισχυρότερη δόνηση καταγράφηκε στις 12:58 μ.μ. και, σύμφωνα με την αυτόματη εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, είχε μέγεθος 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Το επίκεντρο εντοπίστηκε στην Εύβοια, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 5 χιλιόμετρα, στοιχείο που συνέβαλε στο να γίνει ιδιαίτερα αισθητή σε μεγάλη ακτίνα.

seismos

Λίγα λεπτά αργότερα ακολούθησαν δύο ακόμη σεισμοόι στην ίδια περιοχή

με τον ισχυρότερο να φτάνει τα 5,2 Ρίχτερ, προκαλώντας νέα ανησυχία στους κατοίκους και εντείνοντας την κινητικότητα των αρμόδιων υπηρεσιών.

Κάτοικοι σε περιοχές της Εύβοιας και του λεκανοπεδίου ανέφεραν ότι αισθάνθηκαν έντονα τις δονήσεις, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές πληροφορίες για τυχόν ζημιές ή τραυματισμούς.

Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου, αξιολογώντας τα δεδομένα από τη σεισμική δραστηριότητα που καταγράφεται στην περιοχή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *