“Αγνοούν την Τουρκία”: Γάλλοι στρατιώτες αναπτύσσονται στην Κύπρο

«Η Γαλλία και η Κυπριακή Δημοκρατία υπογράφουν στρατιωτική συμφωνία που θα επιτρέψει την ανάπτυξη γαλλικών στρατευμάτων στο νησί», γράφουν σήμερα τουρκικά δημοσιεύματα.
Όπως σημειώνεται:
Καθώς η Κυπριακή Δημοκρατία δηλώνει ότι η συνεργασία γίνεται για ανθρωπιστικούς σκοπούς, οι Τουρκοκύπριοι (δηλαδή η Άγκυρα), αναφέρουν ότι η απόφαση αυτή είναι άκυρη, προειδοποιώντας ότι η κίνηση αυτή θα διαταράξει την ισορροπία δυνάμεων στο νησί και θα δημιουργήσει ένταση.
Η Γαλλία θα αναπτύξει επίσης στρατιωτικές υποδομές στην Κυπριακή Δημοκρατία. Η συνεργασία θα πραγματοποιηθεί σε θέματα τεχνολογίας και άμυνας.
Αντιδρά η ηγεσία των Τουρκοκυπρίων
Αυτό το σχέδιο στρατιωτικής συνεργασίας, που ανακοινώθηκε όταν ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν επισκέφθηκε το νησί τον Απρίλιο, έχει αποτελέσει έκτοτε αντικείμενο σημαντικής συζήτησης.
Η ηγεσία των Τουρκοκυπρίων κήρυξε αμέσως αυτή τη νέα στρατιωτική συμφωνία άκυρη. Η δήλωση ανέφερε ότι αυτό το βήμα θα διατάρασσε την ισορροπία δυνάμεων στο νησί και θα δημιουργούσε νέες εντάσεις αγνοώντας πλήρως τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων.
Η τουρκική πλευρά τόνισε επίσης ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν έχει την εξουσία να υπογράψει μια τέτοια διεθνή συμφωνία εκ μέρους ολόκληρου του νησιού, γράφει η Sözcü Gazetesi.
—
και γδαρμενος και κερατας και εισβολη και παρανομη κατοχη και ευρωπαικο εδαφος οπου μπορει να κανει οτι θελει οποια αλλη ευρωπαικη χωρα επιθυμει και λεφτα στη τουρκια και τελωνιακη ενωση με την ΕΕ
το βετο που ειναι ? κοψτε ολη τη ροη χρηματος προς την τουρκια να στρωσουν ολα