ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2026
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στέφανος Κασσελακης: Μειώστε επιτέλους τον ΕΦΚ στα καύσιμα στο κατώτατο επιτρεπόμενο επίπεδο από την ΕΕ και τον ΦΠΑ στα καύσιμα όπως κάνουν οι υπόλοιπες χώρες

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Πρόσθεσε το olympia.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Χθες ο Κ. Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στον κο Χατζηνικολάου μεταξύ άλλων :

👉Είπε ότι η Ελλάδα έχει μεγαλύτερη αύξηση στον πληθωρισμό, γιατί η Ελλάδα έχει υψηλότερους φόρους στα καύσιμα γιατί αυτά ήταν διαχρονικά ένας αιμοδότης για τα δημόσια ταμεία

📍Η αλήθεια είναι ότι οι αιμοδότες δίνουν αίμα εθελοντικά, με τη θέλησή τους, για να βοηθήσουν. Εδώ δεν ισχύει τίποτα από τα δύο:
Τα λεφτά από τα καύσιμα δεν δίνονται με τη θέληση των πολιτών. Επιβάλλονται από την ίδια την κυβέρνηση μέσω υπερβολικών φόρων. Δεν είναι δωρεά. Είναι υποχρεωτική αφαίμαξη.

Μειώστε επιτέλους τον ΕΦΚ στα καύσιμα στο κατώτατο επιτρεπόμενο επίπεδο από την Ε.Ε και τον ΦΠΑ στα καύσιμα όπως κάνουν οι υπόλοιπες χώρες

👉Είπε ότι η μείωση του ΦΠΑ είναι λάθος μέτρο. Ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι στην Ισπανία μείωσαν τον ΦΠΑ, καθώς και σε άλλες χώρες στα νησιά, αλλά η τελική μείωση στις τιμές των τροφίμων ήταν πολύ μικρή.

📍Η αλήθεια είναι από το 2016 και μέχρι να αναλάβει τη διακυβέρνηση, καθημερινά επαναλάμβανε ότι θα μειώσει αμέσως τον ΦΠΑ για τους δύο συντελεστές στο 22% και στο 11%.
Από την ημέρα, όμως, που ανέλαβε και μέχρι σήμερα υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο: ότι δηλ. η μείωση του ΦΠΑ είναι ένα «λάθος» μέτρο, επειδή πολύ απλά δεν θέλει να τα βάλει με εκείνους που συστηματικά αισχροκερδούν.

Τον ενημερώνουμε επίσης ότι το μέτρο μείωσης του ΦΠΑ πέτυχε, όπως αυτό αποδεικνύεται από πλήθος διεθνών εκθέσεων (ας διαβάσει λ.χ. την έκθεση της Κεντρικής τράπεζας της Ισπανίας)

Εμείς προτείνουμε: μηδενισμό του ΦΠΑ στις 7 βασικές κατηγορίες και υπερμειωμένο συντελεστή 5% για τα υπόλοιπα τρόφιμα με βάση την ευρωπαϊκή οδηγία που εφαρμόζει ήδη από το 2025 η Κύπρος.

Δεν είναι αυτή η Ελλάδα της παραγωγής, δεν είναι αυτή η Ελλάδα της ευημερίας για όλους τους
πολίτες.

4 απαντήσεις στο “Στέφανος Κασσελακης: Μειώστε επιτέλους τον ΕΦΚ στα καύσιμα στο κατώτατο επιτρεπόμενο επίπεδο από την ΕΕ και τον ΦΠΑ στα καύσιμα όπως κάνουν οι υπόλοιπες χώρες”

  1. Δεν τα λες καλα Κασσελακη.Απευθυνεσαι σε ενα βουρλο που αναθεμα αν νοιωθει τί λεει.Στα αφεντικα του τα λεμε αυτα,στον κοσμο να μην πιανεται κοτσος,στους αλιτηριους σημιτικους υπαλληλισκους που κουνανε το δακτυλο.Επιτελους,αφηστε το παιδι ησυχο να απολαυσει την ηλιθιοτητα του.Ντροπη.

  2. ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΔΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΟΝ ΛΗΣΤΡΙΚΟ ΕΝΦΙΑ!!!
    ΜΑΥΡΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!
    ΙΔΙΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ!!!

  3. Ακόμα θυμάμαι τις μάχες που έδινα πριν από 13 έτη με σοσιαλιστές και φιλελεύθερους στα κοινωνικά δίκτυα για τον νέο φόρο που μας είχε φορέσει τότε ο υπουργός Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος από το βήμα της ΔΕΘ, τον Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών, τον μετέπειτα ΕΝΦΙΑ. «Μα είναι προσωρινός φόρος», διάβαζα με τρόμο για την αφέλεια των συμπολιτών μου, «τον πληρώνουν σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο» έλεγαν οι υποτακτικοί χαρατσολάγνοι (τεράστιο ψέμα, δεκάδες χώρες δεν έχουν φόρο ακινήτων στη Δύση, και όσες έχουν, δεν τον θέτουν τόσο υψηλά όπως εμείς).

    Με τρόμο έβλεπα το αδηφάγο κράτος που σαν τον γκροτέσκο πίνακα του Φρανσίσκο Γκόγια του 1823 «Ο Κρόνος καταβροχθίζει τον γιο του» τρώει συνεχώς από τις σάρκες μας και απαξιώνει τον ιερό θεσμό της ιδιοκτησίας, ώστε να συντηρήσει τον τεράστιο, δυσκίνητο και ψηφοθηρικό μηχανισμό του σε βάρος του έθνους. Πόσο χάρη είχαν οι κρατιστές στο να μας φορτώνουν φόρους! Τι καταπληκτική μαεστρία στο να τιμωρούν την αξία ενός εργαζόμενου ανθρώπου που μοχθεί, αφού ο ΕΝΦΙΑ ενεργεί επιβαρυντικά απέναντι στην ιδιοκτησία, καθώς τιμωρεί κλιμακωτά και αυξανόμενα όσους έχουμε επενδύσει στα ακίνητα. Σαν να σου ούρλιαζε το κράτος στο αυτί σου να απεμπολήσεις ό,τι ακίνητη ιδιοκτησία έχεις στο βιος σου! Ήταν σαφές πως ήταν ντροπή η «συσσώρευση πλούτου» και πλέον είμαστε στοχοποιημένοι φορολογικά όσοι κληρονομήσαμε ένα μικρό εξοχικό στο χωριό, όσοι λάβαμε με κόπους δεκαετιών ένα στεγαστικό δάνειο για να έχουμε στέγη πάνω από την κεφαλή μας, όσοι είμαστε παραδοσιακοί και θέλουμε να δημιουργήσουμε μια «προίκα» (άλλη μια λέξη που έχει ενοχοποιηθεί από την Αριστερά) για τα παιδιά μας ώστε να ξεκινήσουν την ενήλικη ζωή τους χωρίς τα άγχη για στέγαση που είχαμε εμείς ως παλαιότερη γενιά.

    Ύστερα από 13 έτη εφαρμογής αυτού του τρισκατάρατου φόρου, συνειδητοποίησα σήμερα που έλεγξα για ακόμα μία χρονιά το ποσό που μου βεβαιώθηκε από την ΑΑΔΕ ότι όλη αυτή την περίοδο έχω πληρώσει σωρευτικά στο κράτος ΕΝΦΙΑ, που, αν τον είχα αποταμιεύσει, θα είχα στην ιδιοκτησία μου ένα μικρό διαμέρισμα! Μέχρι το τέλος της ζωής μου (αν ο Θεός θελήσει να φτάσω το προσδόκιμο ζωής για τους άρρενες στην Ελλάδα) θα έχω πληρώσει τόσα χρήματα στον ΕΝΦΙΑ, που θα μπορούσα να έχω αγοράσει μία ιδιαίτερα άνετη οικία για κάποιον από τους απογόνους μου! Επιτέλους, κάποια πραγματικά ελεύθερη κυβέρνηση πρέπει να παύσει αυτή την καταστροφή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *