15/04/2021

Η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, λύση στα Ελληνοτουρκικά

Array

ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΟ  ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ « ΚΑΡΠΑΖΩΝΟΥΝ » ΓΙΑ  ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΚΑΡΠΑΖΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ  ; ; ;
 
Πολύs θόρυβοs,  σπατάλη πόρων και πολύτιμου ανθρώπινου δυναμικού γίνεται  εδώ και τρείs  δεκαετίεs, με αιτία τον  προσδιορισμό τηs υφαλοκριπίδαs με την Τουρκία. Πολιτικοί, υπουργοί και παρατρεχάμενοι πάνε κι έρχονται ΗΠΑ και Ε.Ε., οι Πολίτεs. . . πληρώνουν ωs συνήθωs και πληροφορούνται μόνο αυτό το  «πήγαιν’-έλα» από τα . . . ΜΜΕ. Τα κόμματα τηs εξουσίαs μαs κρατούν τουs Πολίτεs στο σκοτάδι, δεν μαs ενημερώνουν, δεν μαs  συμβουλεύονται, μαs μεταχειρίζονται απαξιωτικά σαν χαζούs και αμελητέουs υποτακτικούs.
 
Παρακαλούμε διαβάστε ΟΛΗ την παρατιθέμενη συνέντευξη και ΑΝ  αντέξετε τον θυμό και δεν υποστείτε . . . εγκεφαλικό, θα κατανοήσετε τον εμπαιγμό των Πολιτών και την καθολική ευθύνη των πολιτικών  εξουσιαστών μαs,  για  την . . . επικίνδυνη κατάντια μαs.
 
 
ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ :Κανέναs δεν μπορεί να ανέβει στο σβέρκο μαs Α Ν εμείs ΔΕΝ σκύψομε !

( Ουάσιγκτον, του Λάμπρου Παπαντωνίου,  αποκλειστικά για το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ )     
 
Η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) υπερκεράζει την Υφαλοκρηπίδα στα Ελληνικά Πελάγη και επιλύει οριστικά και δια παντόs όλα τα διμερή προβλήματα με την γείτονα Τουρκία. Αυτή την σαφή και κατηγορηματική άποψη εκφράζει, στην αποκλειστική συνέντευξη στο «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ», ο διακεκριμένοs  Καθηγητήs του Πανεπιστημίου του Μαίρυλαντ, Θεόδωροs Καρυώτηs, αρμόδιοs για θέματα  Διεθνούs Δικαίου τηs Θάλασσαs, μέλοs τηs ελληνικήs αντιπροσωπείαs στην Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Δίκαιο τηs Θάλασσαs !
 
 
Με επιστημονική πληρότητα  και  εθνική ευαισθησία που τον διακρίνουν, καταλογίζει ξεκάθαρα ευθύνεs στιs Ελληνικέs Κυβερνήσειs, που δεν προχωρούν, α μ έ σ ω s στην οριοθέτηση τηs Αποκλειστικήs Οικονομικήs Ζώνηs, όπωs έκανε ο θαρραλέοs, αείμνηστοs   Πρόεδροs τηs Κύπρου Τάσσοs Παπαδόπουλοs, ο οποίοs παρέδωσε μαθήματα υψηλήs διπλωματίαs στιs ΑΟΖ, οι οποίεs εάν οριοθετούνταν και στην Ελλάδα, θα έχει τεθεί τέλοs, μια για πάντα, οριστικά και αμετάκλητα, στιs τουρκικέs διεκδικήσειs, στον νησιωτικό, στον εναέριο και στον θαλάσσιο χώρο του Αιγαίου Πελάγουs. Και στηρίζει την ανεκτίμητη αυτή άποψή του, ο Καθηγητήs, κ. Καρυώτηs, στο Διεθνέs Δίκαιο  τηs Θάλασσαs, του 1982, που το αποκαλεί πολύ χαρακτηριστικά «Σύνταγμα των Θαλασσών και των Ωκεανών!»

Η πολυ κατατοπιστική συνέντευξη ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ