Σενάριο αποκατάστασης της αξιοπιστίας των πολιτικών

ΣΕΝΑΡΙΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ
Γράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης
Πτολεμαίδα 3-7-2026
Ούτε ο Μητσοτάκης ούτε ο Τσίπρας θα γίνει πρωθυπουργός στις εκλογές που έρχονται. Τότε ποιος; Πιθανολογείτε κάποιον χειρότερο για να «νοιώσουμε» την αξία τους;
Μας λέει η Ντόρα: «Ο λαϊκισμός δεν γεννιέται στο κενό. Τρέφεται από πολιτικές παραλείψεις, θεσμικές αδυναμίες και την αίσθηση ότι δεν ισχύουν οι ίδιοι κανόνες για όλους. Όμως έχει πρόσκαιρη απήχηση και δεν μακροημερεύει. Η απάντηση βρίσκεται στην αποκατάσταση της αξιοπιστίας των πολιτικών…»
Διαχρονικές πράξεις ή παραλήψεις των πολιτικών (προσθέτουμε εμείς), τους καθιέρωσαν στη συνείδηση των Ελλήνων πολιτών ως αναξιόπιστους και κλόνισαν συθέμελα την εμπιστοσύνη τους! Είναι λαϊκισμός;
Την αξιοπιστία τους μπορούν οι πολιτικοί να αποκαταστήσουν με διάφορους τρόπους.
Θετικούς, αναλόγως το που έχει φτάσει η ίωση κι αν είναι ιάσιμη, ή και αρνητικούς αν τους ενδιαφέρει μόνο το θεαθήναι και όχι η προσαρμογή για την εφαρμογή μιας άλληςπολιτικής.
Αν ήθελαν την πρώτη, τη θετική λύση, θα την επεδίωκαν δεκαετίες τώρα και τα αποτελέσματα θα ήταν ορατά, “φευ όμως” ….Βολεύτηκαν με τα ρουσφετάκια και την εξάρτιση, την παραπληροφόρηση και τον αποπροσανατολισμό, την αμάθεια και τον φόβο του λαού ….
Επομένως το ευκολά κι γι’ αυτούς και στα γρήγορα, μια και διαθέτουν δοκιμασμένη συνταγή, είναι η με αρνητική τρόπο επαναφορά της αξιοπιστία τους. «Δεν θέλετε εμάς; πάρτε κάτι χειρότερο! Πάρτε έναν τραπεζίτη».
Τελευταίο παράδειγμα ο Λουκάς Παπαδήμας, Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (1994-2002) και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (2002-2010). Το 2011 η ανίκανη πλειοψηφία της «πλατείας συντάγματος» του ανέθεσε την διακυβέρνηση της χώρας. ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ: Ο τραπεζίτης Λουκάς συνέδεσε τη θητεία του με την εφαρμογή του καταστροφικού Δεύτερου Μνημονίου(PSI) και τη δανειακή σύμβαση των 130 δισεκατομμυρίων ευρώ !!! Και δεν έμεινε μόνο εκεί, προχώρησε σε δραματικές περικοπές μισθών και συντάξεων, δρομολόγησε ιδιωτικοποιήσεις κρίσιμων κρατικών υποδομών, αύξησε τη φορολογία και εκτόξευσε την ανεργία και την ύφεση !!! ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΧΝΩ !!! Μεταβατική ονόμασαν την κυβέρνησή του, για να μην ξεχάσουμεπου θα ξαναγυρίσουμε ….
Ο Γιάννης ο Στουρνάρας, Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητα & Ναυτιλίας το 2012 και υπουργός Οικονομίας την περίοδο 2012-2014. ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ: Επί υπουργία του έγιναν μεγάλες περικοπές συντάξεων συν δώρα-επίδομα αδείας δημόσιο & ιδ. Τομέα, θεσμοθέτηση ΕΝΦΙΑ, νέο ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο με σημαντικές μειώσεις, απολύσεις, διαθεσιμότητες κ.α. ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΧΝΩ! Έχει τα παράσημα! Είναι «γεμάτος» από τη θέση του μεγαλοτραπεζίτη, δεν θα ήταν καθόλου άσχημη ιδέα να διατελέσει και πρωθυπουργός του Ελλαδιστάν. Και αφού σε λίγο χρόνο «σώσει την πατρίδα» όπως ακριβώς έσωσε και την οικονομία μας, επανέρχονται οι εθνοσωτήρες μας, «και ξανά προς τη δόξα τραβά» …..
Δεν είναι άσχημη ιδέα ….
Ο αγανακτισμένος, αηδιασμένος και απελπισμένος ελληνικός λαός έχασε τη μνήμη του, σιχάθηκε το «πολιτικό σύμπαν» και το 50% απέχει από τις εκλογές! Και ω του θαύματος, μέσα από την «Κολυμβήθρα του Σιλωάμ» η μεγάλη επιστροφή στην οποίαν οι τυφλοί ξεστραβώθηκαν ….
ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΜΕ ΑΛΛΑ ΜΥΑΛΑ – Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΎ ΓΙΑ: ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ – ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ–ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ–ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!
Χρεος ολων μας ειναι να πεισουμε τον διπλανο μας οτι το παλιο συστημα ειναι ενα ματσο βολεψακηδες και στην κορυφη οι “χρησιμοι ηλιθιοι”που υπηρετουν την παρασιτικη ολιγαρχια της διαπλοκης.Και,εχοντας την στοιχειωδη νοημοσυνη να αντιληφθουμε οτι ουτε η φασιστοσημιτικη μαφια του Μητσοτακη θα γινουν ανθρωποι και θα ενδιαφερθουν για εμας,ουτε οι αλιτηριοι τυχοδιωκτες του παρελθοντος θα δουν το φως το αληθινο.Οι νταβατζηδες δεν ειναι ουτε επαγγελμα ουτε λειτουργημα,ειναι ανοσιουργημα.
ΠΩΣ ΜΑΣ ΚΡΑΤΟΥΝ ΣΚΟΠΙΜΑ ΣΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ
Συχνά ακούμε ότι η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει αλλά αυτός είναι απλώς ένας ευφημισμός που χρησιμοποιείται για να συγκαλύψει την μεταφορά πλούτου των Έλληνων στους πιστωτές που για τον σκοπό αυτό χρησιμοποιούν την βοήθεια των πολιτικών,των δημοσιογράφών και των δικαστών.
Οι άπληστοι πιστωτές της Ελλάδος παρατήρησαν οτι οι Έλληνες έχουν μεγάλο αριθμό ακινήτων λόγω του γεγονότος ότι το Κράτος δεν είχε ποτέ εφαρμόσει στεγαστική πολιτική δηλαδή, ποτέ δεν έχτισε σπίτια για τον πολίτη αναγκάζοντάς τον να χτίσει και να αγοράσει σπίτια με τεράστιες θυσίες .
Για να κλέψουν τις ιδιοκτησίες του λαού ήταν απαραίτητο να τον φτωχοποιήσουν εφαρμόζοντας περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και επιβολή δυσανάλογων φόρων συμπεριλαμβανομένων των φόρων ακίνητης περιουσίας.
Για να κάμψουν τις αντιστάσεις του Έλληνα πολίτη τον έπεισαν ότι η χώρα είχε χρεοκοπήσει και δεν υπήρχαν χρήματα, απαραίτητο για τον σκοπό αυτό ήταν το έργο της χειραγώγησης των μαζών, εργασία που εκτελείται απο αρκετους δημοσιογράφους.
Η χρεοκοπία του ελληνικού λαού άρχισε όταν δεχτήκαμε τα μνημόνια, πληρώσαμε το χρέος και με τον τρόπο που επέβαλαν οι πιστωτές γιατί αν τα μέτρα που ελήφθησαν αφορούσαν τους πλουσιότερους και τις τράπεζες δεν θα υπήρχε ι χρεοκοπία του ελληνικού λαού.
Επομένως η χρεοκοπία συνέβη επειδή κάποιοι προέκριναν τα συμφέροντα των πιστωτών και των τραπεζιτών έναντι των συμφερόντων του λαού.
Χρεοκοπία ενός κράτους δεν συμβαίνει αν οι πιστωτές δεν βοηθηθούν από μέσα.
Ένα άρθρο της Ines Zoettl της 13 Αυγούστου 2010 δημοσιευμένο στην ιστοσελίδα των “FINANCIAL TIMES” της Γερμανίας, που επαίνουσε τον πρώην πρωθυπουργό Giorgos Papandreou κατονομάζοντάς τον «Ο άνθρωπός μας στην Αθήνα» (Unser Mann in Athen), παραδέχτηκε ότι:
” Δεν ήταν το γιγαντιαίο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα που έσωσε την Ευρώπη, αλλά η απόφαση της Αθήνας να δεχτεί τα χρήματα» και ότι «η κήρυξη πτώχευσης του ελληνικού κράτους θα ήταν πιο βολική λύση για τους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι χάρη σε μια αναδιάρθρωση του χρέους θα έμεναν σχεδόν αλώβητοι, δεδομένου ότι σχεδόν το 80% των πιστώσεων ανήκουν σε ξένα τραπεζικά ιδρύματα».
Αυτό το άρθρο μας λέει ότι αν η Ελλάδα δεν πλήρωνε το χρέος θα είχαν μεγάλο προβλήμα οι ξένες τράπεζες που κατείχαν το ελληνικο χρέος που θα είχαν χρεοκοπήσει.
Σε άρθρο στην ιστοσελίδα της εφημερίδας “La Repubblica” της 5 Ιουλίου 2015, ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός Massimo D’Alema δηλώνει:«Έχουμε δώσει 250 δισεκατομμύρια ευρώ στην Ελλάδα. Αλλά όχι για τις συντάξεις των Ελλήνων, αλλά για να πληρώσουμε τις γερμανικές τράπεζες».
Ο πρώην επικεφαλής του Eurogroup Jeroen Dijsselbloem υπογραμμίσε σε άρθρο της 10 Νοεμβρίου 2017:
«Οι τράπεζες ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα σε όλες τις χώρες»,… «Είχαμε μια τραπεζική κρίση, μια δημοσιονομική κρίση και ξοδέψαμε πολλά από τα χρήματα των φορολογουμένων – με λάθος τρόπο, κατά τη γνώμη μου – για να σώσουμε τις τράπεζες, έτσι ώστε οι άνθρωποι που μας επέκριναν και έλεγαν ότι όλα γίνονταν προς όφελος των τραπεζών να έχουν σε κάποιο βαθμό δίκιο», είπε…»
https://greekreporter.com/2017/11/10/eurogroup-chief-we-saved-the-greek-banks-but-overlooked-taxpayers/