ΠΕΜΠΤΗ, 9 ΙΟΥΛΙΟΥ 2026
ΔΙΕΘΝΗ

Επίθεση Τραμπ στην Ισπανία και απειλές για διακοπή εμπορικών σχέσεων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Πρόσθεσε το olympia.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Νέα αναστάτωση προκάλεσαν οι δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Άγκυρα,

καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της Ισπανίας.

Ο Τραμπ χαρακτήρισε την Ισπανία «απαίσιο εταίρο στο ΝΑΤΟ»,

εκφράζοντας για ακόμη μία φορά τη δυσαρέσκειά του απέναντι σε χώρες της Συμμαχίας που, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των ΗΠΑ για μεγαλύτερη συμμετοχή στην άμυνα.

Στο ίδιο πλαίσιο, ανακοίνωσε ότι έδωσε εντολή στον υπουργό Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Σκοτ Μπέσεντ, να εξετάσει τη διακοπή των εμπορικών συναλλαγών με την Ισπανία.«Δεν θέλω καμία δουλειά μαζί τους», δήλωσε χαρακτηριστικά, κλιμακώνοντας τη ρητορική του απέναντι στη Μαδρίτη.

Οι δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου εντάσσονται στη γενικότερη κριτική που ασκεί εδώ και καιρό προς ορισμένους Ευρωπαίους συμμάχους, τους οποίους κατηγορεί ότι δεν συνεισφέρουν επαρκώς στις κοινές αμυντικές δαπάνες του ΝΑΤΟ.

3 απαντήσεις στο “Επίθεση Τραμπ στην Ισπανία και απειλές για διακοπή εμπορικών σχέσεων”

  1. “Οι δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου εντάσσονται στη γενικότερη κριτική που ασκεί εδώ και καιρό προς ορισμένους Ευρωπαίους συμμάχους, τους οποίους κατηγορεί ότι δεν συνεισφέρουν επαρκώς στις κοινές αμυντικές δαπάνες του ΝΑΤΟ.”
    Οι μάσκες έπεσαν για την ΜΑΣΑ.
    Ο ΤΡΑΜΠούκος πλασιέ εξοπλιστικών της Lokheed Martin των rothschild κάνει τα πάντα για να βρεί πελάτες για τα αφεντικά του.
    Δεν είναι διόλου τυχαίο οτι ο σύζυγος της κόρης του δουλεύει για τον SOROS,πράκτορα των rothschild.

  2. … ο UCK με επικεφαλής τον σημερινό πρωθυπουργό του Κοσσυφοπεδίου Χασίμ Θάτσι (ένας διαβόητος χασάπης με το παρατσούκλι το Φίδι) απήγαγε Σέρβους που κατοικούσαν στην επαρχία και Αλβανούς ύποπτους ότι συνεργάζονταν με το Βελιγράδι, για να τους διακινήσουν στα βόρεια της Αλβανίας, όπου οι άνθρωποι σκοτώθηκαν και τα όργανά τους αφαιρέθηκαν για πώληση στη μαύρη αγορά. Ο ΟΗΕ, το ΝΑΤΟ και ο ΟΑΣΑ, καθώς και η πλειονότητα των δυτικών κυβερνήσεων, προσποιήθηκαν ότι δεν γνώριζαν τι συνέβαινε. Ο K-144, προστατευόμενος μάρτυρας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία, ισχυρίζεται ότι 4 εκατομμύρια γερμανικά μάρκα μπήκαν στις τσέπες του Θάτσι ως έσοδα από την εμπορία οργάνων που εξάγονταν από δολοφονημένους Σέρβους (4).
    Ο Μπέρναρντ Κουσνέρ ήταν ο πρώτος Επικεφαλής της Αποστολής Προσωρινής Διοίκησης των Ηνωμένων Εθνών στο Κοσσυφοπέδιο (UNMIK). Παραδόξως, η ομάδα Médecins Sans Frontières της οποίας ήταν συνιδρυτής έκανε λαθρεμπόριο όπλων όταν μαίνονταν η σύγκρουση στον μετα-γιουγκοσλαβικό χώρο και πιάστηκε στα χέρια σε 43 σημεία ελέγχου στη Βοσνία, 25 – στην Κροατία και 14 – στο Κοσσυφοπέδιο (5). Η αποχώρηση της σερβικής αστυνομίας από το Κοσσυφοπέδιο έδωσε τη δυνατότητα στους γκάνγκστερ του Θάτσι να απαγάγουν ανθρώπους στην επαρχία χωρίς κίνδυνο να συναντήσουν αντίσταση. Ορισμένες πηγές είναι πεπεισμένες ότι οι απαχθέντες τοποθετήθηκαν και υποβλήθηκαν σε παράνομες εξορύξεις στις βάσεις του ΝΑΤΟ. Πράγματι, 6-14 αεροσκάφη απογειώνονταν καθημερινά στη βάση του ΝΑΤΟ στο Camp Bondsteel στο Κοσσυφοπέδιο και πολλαπλασιάζονται οι υποψίες ότι οι πτήσεις θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την παράδοση ανθρώπινων οργάνων σε παραλήπτες στη Δυτική Ευρώπη, κυρίως στη Μεγάλη Βρετανία (6)».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *