Η Τουρκία δεν θα συμμετάσχει στη δημιουργία της Τράπεζας Άμυνας, Ασφάλειας και Ανθεκτικότητας του ΝΑΤΟ

Η απόφαση ελήφθη βάσει στρατηγικών και τεχνικών αξιολογήσεων
που διεξήχθησαν από αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες.
Η Τουρκία δεν θα συμμετάσχει προς το παρόν στην πρωτοβουλία για την ίδρυση της Τράπεζας Άμυνας, Ασφάλειας και Ανθεκτικότητας (Defence, Security and Resilience Bank- DSRB), την οποία αποφάσισαν να ιδρύσουν πολλά κράτη μέλη του ΝΑΤΟ στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ που πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα στις 7-8 Ιουλίου, ανέφερε το CNN Türk.
Η απόφαση ελήφθη βάσει στρατηγικών και τεχνικών αξιολογήσεων
που διεξήχθησαν από αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες. Οι τουρκικές αρχές δεν έχουν ακόμη σχολιάσει αυτές τις πληροφορίες.
Είχε αναφερθεί προηγουμένως ότι, εκτός από την Τουρκία, η Αλβανία, το Βέλγιο, η Ελλάδα, ο Καναδάς, η Λετονία, το Λουξεμβούργο, η Ρουμανία και η Ουκρανία έχουν επίσης ανακοινώσει την ετοιμότητά τους να συμμετάσχουν στη δημιουργία της DSRB.
Η χρηματοοικονομική κοινοπραξία θα έχει την έδρα της στο Μόντρεαλ και στοχεύει να συγκεντρώσει έως και 134 δισεκατομμύρια δολάρια για τη χρηματοδότηση στρατιωτικών έργων που σχετίζονται με την Ουκρανία.
—