ΣΑΒΒΑΤΟ, 18 ΙΟΥΛΙΟΥ 2026
ΔΙΕΘΝΗ

Έκκληση Πατριάρχη Σερβίας για τα Ορθόδοξα μοναστήρια στο Κοσσυφοπέδιο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Πρόσθεσε το olympia.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Ο Σέρβος Πατριάρχης Πορφύριος συνομίλησε σήμερα με τον Πρόεδρο του Σερβοαμερικανικού Κογκρέσου Φιλίας,

Βλαντιμίρ Μάρκοβιτς, και τον βουλευτή

και πρόεδρο της Yorktown Solutions από την Ουάσινγκτον, Ντάνιελ Βάιντιτς,

μεταξύ άλλων για την προστασία της σερβικής πνευματικής, ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, καθώς και για τη θέση του σερβικού λαού στην αιώνια πατρίδα του.

Ο Σέρβος πατριάρχης έκανε έκκληση για τη διατήρηση των ορθόδοξων μοναστηριών στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια.

Συζήτησε επίσης με τους συνομιλητές του ευκαιρίες για βελτίωση της θρησκευτικής διπλωματίας και ενίσχυση των σχέσεων με την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών βάσει κοινών χριστιανικών αξιών, ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα της η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Οι συνομιλητές επεσήμαναν τη σημασία της διατήρησης των ιερών τόπων της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, των θρησκευτικών ελευθεριών και της πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και την ανάγκη για μεγαλύτερη διεθνή δέσμευση στην προστασία τους στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια.

Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση τόνισαν τη σημασία της συνέχισης του διαλόγου και της συνεργασίας με τους διεθνείς εταίρους, προκειμένου να προωθηθεί η ειρήνη, να διατηρηθούν οι χριστιανικές αξίες και να προστατευθεί η πνευματική και πολιτιστική ταυτότητα του σερβικού λαού, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Echedoros.blog

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *