13/04/2021

Άδεια ισοβίτη και Άδεια (μυαλά) λειτουργών

Array

wellswells2Ανοιχτό το ενδεχόμενο διασυνδέσεων της «νέας γενιάς τρομοκρατών» με ασύλληπτα στελέχη της 17Ν, αφήνει ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, σε σημερινή συνέντευξη του στον ΕΤ. Ενώ η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη κάνει λόγο στο «Βήμα» για «ασύλληπτα παρακλάδια της 17Ν» που κυκλοφορούν ελεύθερα.
Πότε τα λένε αυτά; Λίγες ημέρες αφού τρία από τα καταδικασθέντα μέλη της «17 Νοέμβρη» (Κώστας Καρατσώλης, Πάτροκλος Τσελέντης και Βασίλης Ξηρός)  βγήκαν με πενθήμερη άδεια από τις φυλακές Κορυδαλλού. Την έγκριση των αδειών έδωσε η διεύθυνση των φυλακών Κορυδαλλού και μάλιστα, όπως είπαν οι υπεύθυνοι,  «έκαναν πολύ καλή χρήση της άδειας και επέστρεψαν και νωρίτερα».
Κανείς φυσικά δεν μπορεί να διαφωνήσει με τη χορήγηση αδειών σε φυλακισμένους, ακόμα και φοβερούς «τρομοκράτες», για ανθρωπιστικούς λόγους. Πολύ περισσότερο όταν πιστεύει, όπως ολόκληρος ο ελληνικός λαός ότι αυτοί που είναι στον Κορυδαλλό «δεν είναι η 17Ν», ή τουλάχιστον ολόκληρη.
Τίθεται όμως μεγάλο θέμα αξιοπιστίας της κυβέρνησης όταν δυο κορυφαίοι υπουργοί της μιλάνε για κατάλοιπα της 17Ν τη στιγμή που καταδικασθέντα μέλη της μπαινοβγαίνουν στον Κορυδαλλό την ίδια περίοδο που η Αθήνα πυρπολείται και γίνονται δυο σοβαρότατες ένοπλες επιθέσεις εναντίον αστυνομικών. Μας δουλεύουν; Τρικυμία εν κρανίω; Δεν μπορούμε κι εμείς να «συλλογισθούμε ελεύθερα», όπως και ο κ. Παυλόπουλος, ή η κ. Μπακογιάννη, ο,τι μας κατέβει στο κεφάλι και να «εκτιμήσουμε» ότι οι τρεις που βγήκαν έξω το έκαναν για να δώσουν οδηγίες στους άλλους, τους άπειρους, που είναι εξω και δεν έμαθαν ακόμα ούτε να σκοπεύουν καλά – καλά;
police11Αυτά για την αξιοπιστία των νέων επίδοξων εξολοθρευτών της τρομοκρατίας μετά τον κ. Χρυσοχοΐδη. Επειδή, κατά τα άλλα, μόνον ένας αφελής μπορεί να πιστεύει τις διαρροές που διαβάζουμε σε υποτιθέμενα έγκυρες εφημερίδες για κάποιους βιονικούς «παππούδες» που έμειναν πίσω και διδάσκουν τώρα στους «νέους» συνδεσμολογία εκρηκτικών μηχανισμών και σκοποβολή. Μάλλον έτσι εξηγείται γιατί δεν έστειλαν ακόμα κανέναν αστυνομικό στον άλλο κόσμο. Τρέμουν τα χέρια των εκπαιδευτών «παππούδων» και δεν διδάσκουν καλά.
Και με την ευκαιρία: Δεν μας εξηγεί κάποιος πως οι παππούδες έμειναν έξω; Η αστυνομία ήταν ηλίθια και δεν τους βρήκε, ή μήπως ήταν νταβανόπροκες και έδωσαν τους άλλους;
Τι πιστεύουμε, αν σας ενδιαφέρει; Ύστερα από τόσα και τόσα που έγιναν, με όλες τις μυστικές υπηρεσίες του κόσμου από πίσω της, θα ήταν παράλογο να συνέχιζε η 17Ν τη δράση της, ακόμα κι αν έμειναν κάποιοι πίσω. Εκτός αν πρόκειται περί ηλιθίων. Άλλο θέμα όμως οι «επιχειρησιακοί πυρήνες», που λέει και ο Τράγκας, και άλλο οι περίφημοι «εγκέφαλοι» της τρομοκρατίας, το «κέντρο» που ποτέ δεν εντοπίσθηκε. Είτε λοιπόν επαναδραστηριοποιείται αυτό το περίφημο «κέντρο», είτε κάποιοι άλλοι ακολουθούν το παράδειγμα των προηγούμενων και λειτουργούν με συμβολισμούς για να ξυπνήσουν μνήμες.
recallΚαι επειδή διαβάσαμε πολλά και διάφορα. Σκέφτηκε άραγε κανείς τις εξής «συμπτώσεις»: Η πρώτη από τις δυο τελευταίες ένοπλες επιθέσεις εναντίον της κλούβας των ΜΑΤ έγινε ξημερώματα της 23ης Δεκεμβρίου. Την ίδια ημέρα, το βράδυ της 23ης Δεκεμβρίου 1975 η 17Ν είχε «εκτελέσει» και τον σταθμάρχη της CIA στην Ελλάδα Ρίτσαρντ Γουέλς. Η επίθεση εναντίον των ΜΑΤ έγινε εν μέσω των σοβαρών επεισοδίων στην Αθήνα. Επεισόδια στην Αθήνα είχαν ξεσπάσει και την παραμονή της δολοφονίας του Γουέλς, στις 22/12/1975, από «βασιλοχουντικούς» όμως όπως έγραφε τότε η «Ελευθεροτυπία».
Ποια μπορεί να είναι η σχέση της επίθεσης της 23/12/2008 με την επόμενη επίθεση και τον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού της 5/1/2009; Δεν τους βγήκε την πρώτη φορά και επειδή ήθελαν οπωσδήποτε «νεκρό» επανέλαβαν την επίθεση. Αυτό λέει η κοινή λογική και τα άλλα είναι σενάρια.
Και ένας άλλο συμβολισμός: Που έγινε η πρώτη δολοφονική επίθεση της φερόμενης ως «νέας γενιάς τρομοκρατών»; Εκεί που «σταμάτησε» η 17Ν, στο σπίτι δηλαδή που έμενε ο Βρετανός ταξίαρχος Σόντερς, όπου σκότωσαν τον αστυνομικό Ανδρουλιδάκη.
www.antinews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ