ΚΥΡΙΑΚΗ, 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2026
ΕΛΛΑΔΑ

Αίγινα: Ξεψύχησε στην παραλία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Πρόσθεσε το olympia.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Την τελευταία της πνοή σε οργανωμένη παραλία της Αίγινας

άφησε σήμερα το μεσημέρι μια γυναίκα, με αυτόπτες μάρτυρες του τραγικού αυτού περιστατικού να καταγγέλλουν την εξοργιστική ολιγωρία των αρμόδιων Αρχών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με καταγγελίες που έφερε στη δημοσιότητα η εκπομπή «Εξελίξεις Τώρα» του MEGA, λουόμενοι βάλθηκαν να κάνουν ΚΑΡΠΑ επί 50 λεπτά στη γυναίκα, η οποία έχασε ξαφνικά τις αισθήσεις της, έχοντας νιώσει μια έντονη αδιαθεσία.

Ασθενοφόρο έφτασε στο σημείο με σημαντική καθυστέρηση

Ωστόσο παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειές τους να την κρατήσουν στη ζωή και τις επίμονες τηλεφωνικές εκκλήσεις στο ιατρικό κέντρο του νησιού, ασθενοφόρο έφτασε στο σημείο όταν ήταν πια πολύ αργά για τη γυναίκα, που έφυγε, ουσιαστικά, αβοήθητη.

«Ήμασταν στη θάλασσα. Στη 1 η ώρα αντιλήφθηκα ότι γίνεται χαμός γύρω από κάποιες ξαπλώστρες. Είχαν ξεκινήσει πιο πριν και παίρνανε τηλέφωνο άνθρωποι. Πήρα τηλέφωνο στο Κέντρο Υγείας και η απάντησή τους ήταν ότι δεν υπάρχει ασθενοφόρο», δήλωσε συγχυσμένη στην εκπομπή αυτόπτης μάρτυρας.

«Τούς πήρα ξανά. Πήρα στην Αστυνομία, όπου μού είπαν θα στείλουν περιπολικό με γιατρό και απινιδωτή, γιατί τον έχουν κλέψει και δεν υπάρχει στο χωριό. Πήραμε και το Λιμενικό. Πήγε 2 παρά 10 όταν έφτασε το ασθενοφόρο, 5 λεπτά πιο πριν είχε φτάσει το Λιμενικό με έναν γιατρό. Από ένα σκάφος, ιδιωτικό, έστειλαν έναν απινιδωτή, γιατί είδαν τι συνέβη. Μία φίλη μου που πήρε και αυτή στο Κέντρο Υγεία τής απάντησαν “τα παράπονα σας στο υπουργείο”. Ο γιατρός μας είπε να την πάμε εμείς στο Κέντρο Υγείας. Είναι οργανωμένη παραλία και δεν υπήρχε ούτε ναυαγοσώστης, ούτε απινιδωτής. Είναι ντροπή. Όσοι ήταν εκεί έκαναν ΚΑΡΠΑ», ανέφερε.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η άτυπη ενημέρωση της εκπομπής από τη 2η Υγειονομική Περιφέρεια στην οποία υπάγεται το Κέντρο Υγείας της Αίγινας, είναι, όχι ότι δεν υπήρχε οδηγός, αλλά ότι δεν υπήρχε δεύτερος γιατρός στο Κέντρο Υγείας, ώστε να μπορέσει να μείνει ο ένας πίσω, για να συνοδεύσει ο άλλος το ασθενοφόρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *