23/04/2021

Αλέκο ζεις;

Array

diamantis2Αλέκο μου είσαι καλά; Ανησυχώ γλυκέ μου γιατί πέρυσι είχα ακούσει άσχημα πράγματα για την υγεία σου. Ότι ήσουνα λέει βαριά άρρωστος. Του θανατά λέμε. Εγώ βέβαια δεν τα πίστευα αυτά. Ξέρεις στο νησί μας λένε “κακό σκυλί ΨΟΦΟ δεν έχει”. Μόνο οι καλοί πεθαίνουν νέοι.
 
Εγώ ξέρω ότι είσαι διαόλου κάλτσα. Σε είδα μωρέ πως γυάλιζε το ματάκι σου όταν καιγόταν η Ελλάδα. Είχαν θολώσει τα γυαλάκια σου καλέ μου.. Ξέρεις, σαν κάτι πορνόγερους που φοράν τα γυαλιά και κάνουν μπανιστήρι. Ποτάμι τα σάλια σου λέω.
 
Εσύ όμως είσαι γερό σκαρί. Το είπα εγώ. Πρώτα θα ΨΟΦΗΣΟΥΜΕ εμείς και μετά εσύ. Αχ ατιμούλη, τίποτα δεν σου ξεφεύγει. Λες αφού με έχουν στα ώπα ώπα τώρα, να βάλω και τον ταξικό αδελφό μας, τον Αλεξάκη, να βολευτεί το παιδάκι. Σιγά μην έβαζες κανένα φτωχομπινέ, σαν αυτούς του Περισσού. Μα που τους βρίσκουν βρε παιδάκι μου. Υπάρχουν ακόμα εργάτες σ’ αυτή τη χώρα;
Ξέρω, είσαι λίγdiamantis1fο στεναχωρημένος αυτό τον καιρό με τις δημοσκοπήσεις. Μετά από τόσο αγώνα να βλέπεις πάλι την πλάτη της Αλέκας… Φρίκη. Τσάμπα οι πορείες, τσάμπα οι επικήδειοι, τσάμπα ΨΟΦΗΣΕΣ τις συνιστώσες στη δουλειά. Τσάμπα τα κάλαντα, τσάμπα τα ημερολόγια. (θα μου πεις τσάμπα δουλεύουν και τα κορόιδα στην εφημερίδα). Αλλά για να σου φτιάξω το κέφι, γιατί είμαι φίλη σου καρδιακή, σου βρήκα κάτι φωτογραφίες από έναν αλήτη που βρίζει τα παιδάκια μας. Είμαι σίγουρος ότι θα σου αρέσουν. Ειδικά ο Γρηγόρης θα ΨΟΦΗΣΕΙ στο γέλιο. Και του χρόνου το ημερολόγιο θα είναι πιο πλούσιο. Σήμερα ο Διαμαντής, αύριο άλλος Διαμαντής, 50.000 είναι. Τελειωμό δεν έχουν. Εσύ να μου είσαι καλά και να προσέχεις την υγεία σου. Άσε τον ΨΟΦΟ για τα μπατήρια. Εμείς, έχουμε λεφτά να φάμε.
Α, να μην ξεχάσω, μου έστειλε ο Καφετζής έναν καζαμία, για να τον δώσεις δώρο το Γενάρη με την εφημερίδα. Μετά την επιτυχία που είχε το ημερολόγιο, αυτό είμαι σίγουρη ότι θα σπάσει ταμεία. Και κεφάλια.
 http://kafeneio-gr.blogspot.com/2009/01/blog-post_4987.html

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ