12/04/2021

Τα άρθρα Ιανουαρίου του Απόδημου

Array

www.apodimos.com : Τα άρθρα Ιανουαρίου
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΜΟ, οι ΝΕΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ & ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΙ. Ο ανασχηματισμός της κυβερνήσεως έγινε με πολλές αλλαγές και νέα προοπτική για την κυβέρνηση. O πρωθυπουργός αναλαμβάνει πλέον προσωπικά τις ευθύνες όλων των ενεργειών της κυβερνήσεως, γεγονός που είχε επιβεβαιωθεί από την εξαγγελία των μέτρων για τον τουρισμό λόγω της διεθνή οικονομικής κρίσης που θα επηρεάσει την ελληνικής Οικονομίας.. Έτσι εκτός κυβερνητικού σχήματος βρίσκονται οι κύριοι Αλογοσκούφης, Κοντός, Φώλιας και Λιάπης, ενώ νέα πρόσωπα στην κυβέρνηση είναι ο Νίκος Δένδειας στο Δικαιοσύνης, ο Αντώνης Σαμαράς στο Πολιτισμού, ο Κων/νος Μαρκόπουλος στο Τουριστικής Ανάπτυξης και ο Σταύρος Καλαφάτης στο Μακεδονίας – Θράκης.
ΣΤΗΡΙΞΤΕ την ΕΛ.ΑΣ. ΔΙΟΤΙ Η ΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΜΗΝΥΕΙ ΠΟΛΛΑ. Αφιέρωμα. Στο τελευταίο σε έκταση άρθρο μας του ΔΕΚ του 2008 το είχαμε αφιερώσει και στην δολοφονία ενός παιδιού από ένα αστυνομικό και να εξάρουμε το έργο της ΕΛ.ΑΣ στον αγώνα της εναντίον της εγκληματικότητας. Όμως με αυτό σε έκταση ειδικό αφιέρωμα μας για τον ΙΑΝ του 2009 που παρουσιάζουμε την φονική επίθεση εναντίον ενός Αστυνομικού των ΜΑΤ. Για τα γεγονότα για τον 15χρόνο Αλέξη γράφαμε «…….. «Αιωνία να είναι η Μνήμη» αυτού του παιδιού και το «Να είναι ελαφρό το χώμα της Αττικής που το σκεπάζει » συλλυπούμενοι και τους δυο γονείς τους……..» όμως παραλίγο να συλλυπηθούμε ένα νέο σε ηλικία 21χρόνο αστυνομικό τον Διαμαντή Μαντζούνη που το πρωί της 5 Ιανουαρίου παραλίγο να πέσει νεκρός από ένα δολοφονικό κτύπημα από «οργανωμένους» δολοφόνους και αυτό τον τίτλο είχαμε επιλέξει δεν τον αλλάζουμε εάν δεν βρεθούν αυτοί. Τώρα αυτή η επίθεση στρέφετε εναντίον της Δημοκρατίας και της Ελληνικής Αστυνομίας.
ΤΟ 2008, ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΤΑΣΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΧΑΘΗΚΕ ΕΝΑΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ. Ειδικό Αφιέρωμα Σ αυτό το αφιέρωμα μας αναφερόμαστε για το Κύπριο πολιτικό διότι ο αείδημος Τάσσος Παπαδόπουλος υπήρξε πανέλληνας μια και τη Μεγάλη Τετάρτη του Απριλίου 2004, πήρε σαφή θέση υπέρ του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, σημειώνοντας ότι «παρέλαβε κράτος και δεν θα παραδώσει κοινότητα» και παρουσίασε σε όλους ότι μπορεί στις εποχές που ζούμε οι μικροί λαοί να μην μπορούν να επιβάλουν το δίκαιο τους, μπορούν όμως να αποτρέψουν την επιβολή του αδίκου. Ο Τάσσος Παπαδόπουλος μπορεί να ξεκίνησε Κύπριος και έγινε πανέλληνας με τις πράξεις του.
70 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ. «70 χρόνια μαζί!». Αρχειακό Αφιέρωμα Έχουμε ιερά υποχρέωση Με αυτό το Αρχειακό Αφιέρωμα ενημερώνουμε όλους τους Έλληνες, τους Κυπρίους, τους Ομογενείς και Απόδημους αδελφούς μας για την Ελληνική Ραδιοτηλεόραση ΕΡΤαε η οποία από την στιγμή της δημιουργίας της έως σήμερα υπηρετεί πιστά το Συνταγματικά κατοχυρωμένο τρίπτυχο ενημέρωση – ψυχαγωγία – επιμόρφωση και προσπαθεί πάντα να συμβαδίζει με τις ανάγκες της εποχής αλλά των τηλεθεατών και ακροατών της και λόγω τουλάχιστον του πιο πάνω λόγου πρέπει να γεύονται τα πρόγραμμα της κάτι που δεν συμβαίνει με την Ιδιωτική Ραδιοτηλεόραση η οποία αφ΄ ενός δεν εφαρμόζει σε όλη της έκταση την Συνταγματική επιταγή αφ’ ετέρου γεύεται ανέξοδα την χρήση του ελληνικού αθέρα προς ίδιο όφελος της. Όμως η Ραδιοτηλεόραση, έχει και τα τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα που κοστίζουν αρκετά στον προϋπολογισμό της έχει και το προσωπικό που έχει ψυχή διότι είναι το όλοι τους είναι Ήρωες, ας μελετήσουμε το αφιέρωμα αυτό..
ΟΙ «7 ΣΟΦΟΙ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ» ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Η πρόοδος της καρδιοχειρουργικής εξελίσσετε και με τον ίδιο τρόπο εξελίσσετε η παροχή των υπηρεσιών Υγείας του Δημοσίου και του Ιδιωτικού φορέα στην Ελλάδα, για αυτό τον λόγο αξίζει να μελετήσετε αυτό το άρθρο που έχει γραφεί λόγω του γεγονότος των παρουσιάσεων στο 1ο Συμπόσιο των 7 Σοφών στο Ζάππειο και στους Δελφούς, όπου μετείχαν οι επτά κορυφαίοι καρδιοχειρουργοί του Κόσμου. Αξίζει να γνωρίσουμε τους «7 Σοφούς  της καρδιοχειρουργικής» που είναι ο Dr Alain Carpentrier, o Denton Cooley, o Dr Adib Jatene, o Dr Donald Ross, o Albert Starr, o Dr Juro Wada, ο Sir Magdhi Yacoob. Εδώ θα πρέπει να προσθέσουμε το γεγονός ότι οι Έλληνες καρδιοχειρουργοί και χειρουργοί διαπρέπουν στην Ελλάδα, και οι χειρουργικές επεμβάσεις που πραγματοποιούν είναι αξιοπρόσεκτες και η επιτυχία τους είναι δεδομένη.
ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΠΟΔΗΜΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ με ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ, ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΘΕΛΟΥΝ; Αποτελέσματα από το Συμπόσιο «Απόδημοι και Δικαίωμα Ψήφου». Δεν γνωρίζουμε πότε θα γίνουν οι Εκλογές όμως ακόμα δεν έχει τελειώσει το θέμα της παροχής το Δικαίωμα της Ψήφου στους Αποδήμους αδελφούς μας. Όμως ενώ συνεχίζονται οι συζητήσεις για την παροχή ψήφου στους Αποδήμους, πολλοί από τους επισκέπτες – αναγνώστες του Apodimos.com αρχίζουν να φοβούνται το ότι μήπως ορισμένα κόμματα της Βουλής μπορεί να κάνουν κινήσεις που λόγω των τεκτενομένων στην πολιτική σκηνή και λόγω των υπαρχόντων δημοσκοπήσεων υπάρξει μια κατανομή ψήφων που να γίνεται αφαιρετική για το Δικαίωμα τους να ψηφίζουν. Όμως νομίζουμε ότι το Δικαίωμα τους δεν θα αρχίσει λάβει σάρκα και οστά διότι υπάρχουν συζητήσεις για την βελτίωση του νομοσχεδίου που αφορά στην ψήφο των Ελλήνων αποδήμων, όμως αργούν. Για αυτό αξίζει να μελετήσετε τα Αποτελέσματα από το Συμπόσιο «Απόδημοι και Δικαίωμα Ψήφου» διότι όλοι οι Απόδημοι είναι Έλληνες και προσφέρουν τα πάντα για ότι αφορά την Πατρίδα μας
ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΣΤΟ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ; ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΛΑ; ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ «CERN» ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ; Επιστημονικό Αφιέρωμα Κανείς δεν γνωρίζει τι γίνετε στο απέραντο διάστημα ή μόνο αυτός που το δημιούργησε. Υπήρξαν όμως και ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια όπου στα οποία, λίγο ή πολύ, οι συνομιλητές των εκπομπών τους λέγανε ότι θα καταστραφεί ο κόσμος και υπήρχαν δυο τάσεις. Η μια πλευρά νομίζει ότι αυτό θα γίνει σαν αποτέλεσμα συγκρούσεων αστεροειδών ή μετεωριτών με την γη και αυτοί είναι οι «ειδικοί;» γύρω από το διάστημα και η άλλη πλευρά πιστεύει ότι αυτό θα γίνει διότι έχει γεννηθεί ο Αντίχριστος και σαν αποτέλεσμα να γίνει η συντέλεια του κόσμου και οι άλλοι είναι ορισμένοι θεολογούντες οι οποίοι λαθεμένα εξηγούν τις Γραφές. Το μόνο που θα κάνουμε με αυτό το Επιστημονικό Αφιέρωμα είναι να ενημερώσουμε με στοιχεία όλους για τρία γεγονότα που έχουν ίσως άμεση σχέση δηλαδή το γεγονός όπου εντοπίστηκε στο βαθύ Διάστημα γιγάντιος σχηματισμός «σκοτεινής ύλης», το γεγονός όπου το διάστημα «πλησίασε» τη Γη, και το γεγονός όπου Έλληνες επιστήμονες στο πείραμα του αιώνα το CERN.
ΠΙΤΤΑΚΟΣ Ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ο Δεύτερος από τους 7 ΣΟΦΟΥΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑΣ. Ιστορικό αφιέρωμα Επειδή  οι επισκέπτες – αναγνώστες του Apodimos.com έμειναν ικανοποιημένοι για την παρουσίαση των ατόμων που διέπρεψαν στην αρχαιότητα και παρέμειναν γνωστοί μέχρι σήμερα σαν Σοφοί σε όλο τον κόσμο. Αποφασίσαμε να παρουσιάσουμε ανά μήνα και τώρα παρουσιάζουμε τον 2ον Σοφό διότι όλοι τους οι Σοφοί ήσαν Έλληνες και η ομιλία τους Ελληνική και ο καθένας από τον χώρο του δημιούργησαν τον ελληνικό Πολιτισμό. Και αξίζει να το μελετήσετε διότι και οι Επτά Σοφοί οι οποίοι έζησαν και χάρισαν τη γνώση και την εμπειρία τους κατά τον 6ο και τον 7ο αιώνα π.Χ., και σύμφωνα με ιστορικές καταγραφές, αποτελούν ορόσημο στην ιστορία της αρχαίας Ελλάδας. Δεν είναι λίγοι μάλιστα αυτοί που τους θεωρούν θεμελιωτές της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ