Η Γαλλία σήμερα μπήκε στο στόχαστρο των κερδοσκόπων…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

photo 1340961211509 1 0Θυμηθείτε τη σημερινή ημερομηνία. Το έχουμε πει ότι στόχος των διεθνών κερδοσκόπων ήταν εξ’ αρχής, να χτυπηθεί η Ισπανία, η Ιταλία και η Γαλλία, με “πυροκροτητή” την Ελλάδα.

Σήμερα, η Γαλλία άνοιξε την όρεξη των κερδοσκόπων. Αυτή η όρεξη δεν θα φανεί σήμερα και αύριο, γιατί αυτές οι κινήσεις γίνονται μεθοδικά και όχι απότομα.

Η Γαλλία ζήτησε από το Ελεγκτικό Συνέδριο της χώρας μια αναλυτική καταγραφή της οικονομίας. Σήμερα δημοσιοποιήθηκαν τα στοιχεία αυτού του συνεδρίου.

Το ελεγκτικό συνέδριο απηύθυνε σοβαρή προειδοποίηση για το έτος 2013, παρουσιάζοντας ως αναπόφευκτη την ανάγκη περικοπής των δημοσίων δαπανών.

Η έκθεση αναφέρει ότι η Γαλλία θα πρέπει να προχωρήσει σε περικοπή δημοσίων δαπανών ύψους 6 -10 δις για το 2012, αν θέλει να επαναφέρει το φετινό έλλειμμα στο 4,5% του ΑΕΠ.

Αυτή η έκθεση των 250 σελίδων αναφέρει ότι σε περίπτωση που η Γαλλία έχει ανάπτυξη 1% το 2013, τότε οι περικοπές θα πρέπει να είναι “πολύ πιο σημαντικές” φθάνοντας τα 33 δις!

Τον χορό των δυσοίωνων εκτιμήσεων είχε ανοίξει ήδη από χθες ο υπουργός Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί, αναθεωρώντας επί τα χείρω τις προβλέψεις για την ανάπτυξη στο 0,4%, στην καλύτερη περίπτωση, για το 2012 και ανάμεσα στο 1% και το 1,3% για το 2013, έναντι 0,5% και 1,7% αντίστοιχα, σύμφωνα με τις αρχικές προβλέψεις, ενώ θα φέρει και δυο φόρους για να μειωθεί το έλλειμμα στο 3% του ΑΕΠ το επόμενο έτος, που είναι και ο στόχος της Συνθήκης του Μάαστριχτ. Οι φόροι θα είναι ο ΦΠΑ και η Εισφορά Εξόφλησης Κοινωνικού Χρέους.

Ομάδα Ολυμπία με πληροφορίες από το ΑΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ