Η Φινλανδία απειλεί να φύγει από το ευρώ! Μπα, δεν απειλούν πλέον την Ελλάδα;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

6542963 finland 3d map flag on euro currency illustrationΕίναι η πρώτη φορά που χώρα – δορυφόρος της Γερμανίας απειλεί με έξοδο από το ευρώ. Μέχρι πρότινος το έκαναν για την Ελλάδα.

Τα «πήρε» η Φινλανδή Υπουργός Οικονομικών και απείλησε ακόμα και με έξοδο της Φινλανδίας από το ευρώ, τρεις μέρες πριν τη νέα συνεδρίαση του Eurogroup, το απόγευμα της Δευτέρας.

Βρε λέτε να είχε δίκιο μια – πολιτική – ψυχή που είχε πει πριν λίγους μήνες, να μην απορήσουμε αν τελικά βγει η Γερμανία από το ευρώ; Άρχισαν σιγά σιγά οι δορυφόροι της.

Σε συνέντευξή της στην οικονομική εφημερίδα Kauppalahti, η κα. Urpilainen δήλωσε πως «Η Φινλανδία δεσμεύεται ως μέλος της ευρωζώνης και νομίζω ότι το ευρώ είναι χρήσιμο για τη Φινλανδία. Η Φινλανδία δεν θα γαντζωθεί στο ευρώ με κάθε κόστος και είμαστε προετοιμασμένοι για όλα τα σενάρια. Η συλλογική ευθύνη για το χρέος, την οικονομία και τους κινδύνους άλλων χωρών δεν είναι κάτι για το οποίο θα έπρεπε να είμαστε προετοιμασμένοι. Είμαστε εποικοδομητικοί και θέλουμε να λυθεί η κρίση, αλλά όχι με οποιουσδήποτε όρους»

Μην ξεχνάτε, ότι η Φινλανδία ήταν η μόνη χώρα που ζήτησε από την Ελλάδα έγγραφες εγγυήσεις για να συμμετάσχει στη νέα δανειακή σύμβαση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ