ΤΕΤΑΡΤΗ, 1 ΙΟΥΛΙΟΥ 2026
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λίστα με τα δημόσια ακίνητα ζήτησε ο Σαμαράς

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Πρόσθεσε το olympia.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

samaras ipourgikoΕντός μίας εβδομάδας…

Την επιστολή προς τους Υπουργούς της κυβέρνησης απέστειλε ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος, με εντολή Σαμαρά, στην οποία ζητά την καταγραφή όλων των ακινήτων υπουργείων και εποπτευόμενων οργανισμών και φορέων.

Η προθεσμία που έχουν οι Υπουργοί να τον ενημερώσουν για τα ακίνητα που διαθέτει το κάθε υπουργείο, είναι μόλις μια εβδομάδα.

Στόχος είναι η περιστολή δαπανών για την στέγαση υπηρεσιών, που σήμερα σε μεγάλο βαθμό καλύπτεται με μισθώσεις άλλων κτηρίων που ανήκουν σε ιδιώτες.

Σημειώνεται ότι το 2011 με έγγραφο του το υπουργείο Οικονομικών ενημέρωσε τη Βουλή ότι η δαπάνη για πληρωμή μισθωμάτων υπουργείων, περιφερειών και περιφερειακών υπηρεσιών κόστισε 155,77 εκατομμύρια ευρώ. Το ποσό αυτό προέκυψε και μετά τη μείωση στα μισθώματα που αξίωσε το δημόσιο λόγω κρίσης.

Σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο, η σχετική δαπάνη για το 2009 είχε ανέλθει σε 178,16 εκατομμύρια ευρώ και για το 2010 σε 169,70 εκ ευρώ.

ΠρωτοσελιδαΕιδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *