WSJ: Ακόμα παραπάνω, στα 13 δις το κόστος διάσωσης της Κύπρου!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

newego large t 1101 540741933Βοήθεια 13 δις ευρώ εκτιμάται ότι θα χρειαστεί, τελικά, η Κύπρος, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Αυτό το ποσό είναι αρκετά υψηλότερο από τις τελευταίας εκτίμησης της κυβέρνησης πριν από δυο εβδομάδες, που τοποθετούσαν τη διάσωση πέριξ των 10-12 δις ευρώ.

Από αυτά τα 13 δις, περίπου τα 9 δισ. ευρώ θα πάνε για τις τράπεζες και τα υπόλοιπα 4 δις για τις χρηματοδοτικές ανάγκες της κυβέρνησης.

Αυτό το θέμα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, συζήτησαν χθες, κλιμάκιο της τρόικα με την κυβέρνηση, όπως ανέφερε κύπριος κυβερνητικός αξιωματούχος.

«Η προσοχή θα είναι στον τραπεζικό τομέα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών της Κύπρου. «Βασικός στόχος των συναντήσεων είναι η περαιτέρω συζήτηση διαφόρων ζητημάτων, συμπεριλαμβανομένης της αποτίμησης των μακροοικονομικών τάσεων, των προοπτικών των δημόσιων οικονομικών και των αναγκών ανακεφαλαιοποίησης του χρηματοοικονομικού κλάδου».

Οι συναντήσεις με την τρόικα αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι την Παρασκευή, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται και οι συζητήσεις με τη Μόσχα για το δάνειο των 5 δις. Ήδη, επιτροπή της Κύπρου βρίσκεται στη Ρωσία για να καθορίσει τους όρους του δανείου, που όπως λένε, θα δώσει στη Λευκωσία μεγαλύτερη διαπραγματευτική ισχύ για το δάνειο από την ΕΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ