Οι παρατυπίες του "τύπου"

themos

Στην αγωγή που κατέθεσε ο Θέμος κατά γνωστού blog (troktiko) εύκολα διακρίνουμε πως γίνεται μία νέα προσπάθεια φίμωσης, φασιστικής επιβολής σιωπής, καθώς και εξαφάνισης του ελεύθερου λόγου και της ελεύθερης άποψης.
Με την αγωγή αυτή μαθαίνουμε πως όποιος μιλάει και γράφει ελεύθερα και δημοκρατικότατα την άποψή του, όποιος δηλαδή ασκεί τα δικαιώματα που του δίνει το ίδιο το σύνταγμα, θα γίνεται στόχος των διαφόρων δημοσιογράφων, των τηλεοπτικών καναλιών και γενικότερα των ήδη υπευθύνων της ενημέρωσης!
Έτσι αποδεικνύεται πως η ελευθερία και κάθε έκφρασή της σε αυτόν τον τόπο καταδικάζονται και τιμωρούνται!!!
Από ποιους όμως; Από αυτούς που δέχονται την ενημέρωση ή από αυτούς που την χρησιμοποιούν ως μέσο πλουτισμού;
Τα συμφέροντα ήδη έχουνε «δει» το τέλος της ύπαρξής τους. Ήδη γνωρίζουν τον «μεγάλο αντίπαλό τους», που είναι ο ίδιος ο πολίτης.
Ο πολίτης που μέχρι τώρα ήταν πρόβατο και δεν έλεγε και δεν έκανε τίποτε.
Ο πολίτης που καθόταν στον καναπέ του σπιτιού του και άκουγε τους «ειδήμονες» να ενημερώνουν μπουρδολογώντας και πλουτίζοντας ταυτόχρονα…
Ο πολίτης που του επέβαλαν απόψεις και του στερούσαν το δικαίωμα του πλουραλισμού στην ενημέρωση, αλλά και το δικαίωμα στην έκφραση και στην άποψη…
Δυστυχώς, τα συμφέροντα κάποιων έχουνε θιχτεί. Απειλείται η ίδια τους η ύπαρξη και βρίσκονται πολύ κοντά στο να χάσουν «δόξα και χρήμα».
Κανείς τους (από τους θιγόμενους) δεν έχει θιχτεί από τις κατά καιρούς συμπεριφορές, γραφόμενες ή ειπωθείσες, στα τηλεοπτικά παράθυρα, στις τηλεοπτικές εκπομπές; Όλα καλά ήταν εκεί;
Φυσικά δεν ήταν. Αλλά, αυτοί οι άνθρωποι γνωρίζονται μεταξύ τους και όπως λέει και η σοφία του λαού, «κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει».
Πώς μας αντιμετωπίζουν; Ως «πίτα» τηλεθέασης. Όπου σήμερα ο ένας τους θα βγάλει χρήματα, αύριο θα βγάλει ο άλλος, μεθαύριο ο παράλλος και πάει λέγοντας. Αυτό είμαστε για τους «ειδήμονες» της ενημέρωσης. Πρόβατα και πίτα!
Έτσι, απολύτως λογικά, σήμερα εναντιώνονται και απειλούν. Όχι, δεν εναντιώνονται στις κυβερνήσεις και στα χάλια που έχουν οδηγήσει αυτές και οι πολιτικές τους την χώρα.
Όχι, δεν εναντιώνονται στο κεφάλαιο για τις υπέρογκες αυξήσεις και την τακτική υπερπλουτισμού που χρησιμοποιεί.
Όχι, δεν εναντιώνονται και δεν πολεμούν το «σύστημα» που έχει οδηγήσει τον έλληνα σε μία ζωή άθλια…
Εναντιώνονται και πολεμούν, ο Θέμος και ο κάθε Θέμος, την φωνή διαμαρτυρίας, την άποψη, τον σκεπτόμενο έλληνα πολίτη.
Αυτό ενοχλεί, αλλά κυρίως ενοχλεί το ότι αν συνεχίσουν έτσι οι bloggers πολύ σύντομα «η εποχή της μαρμάγκας» και των λαμογιών, θα είναι παρελθόν.
Και μία ερώτηση:
Αλήθεια, πώς είναι δυνατόν να βγαίνουν τόσα χρήματα με το να μεταφέρεις απλά την αληθινή είδηση;
Η ερώτηση κατατίθεται χωρίς να περιμένω απαντήσεις. Τουλάχιστον όχι από τους άμεσα ενδιαφερόμενους…
Κωνσταντίνος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ